El Museu entra a casa vostra

El Museu roman tancat al públic, de manera temporal, aquests dies, com a mesura per a la prevenció i control davant de la malaltia COVID-19. No obstant això, la nostra activitat no s’atura perquè estem convençuts que l’art és més necessari que mai en aquests moments tan complicats. Tal com és habitual la web del Museu i el nostre blog estan actius, però, a més a més, hem programat un seguit d’activitats que podeu trobar en línia, tant a través de la pàgina www.museupicasso.bcn.cat com en els diversos perfils de les xarxes socials del Picasso: Facebook (Museu Picasso Barcelona), Twitter (@museupicasso), Instagram (@museupicasso) i Youtube (Museu Picasso, Barcelona). El Museu i la seva col·lecció, doncs, entren a casa vostra, i ara més que mai a través de les pantalles dels vostres dispositius. Es tracta d’una manera d’apropar-vos al fons del Museu i a la figura i obra de Picasso amb propostes interactives pedagògiques i lúdiques per a tots els públics. Totes aquestes activitats virtuals estan etiquetades amb els hashtags #MuseuPicassoVirtual i #JoEmQuedoACasa.

Museu Picasso Virtual

El departament del Servei Educatiu i Continguts Digitals del Museu ha elaborat una programació completa de continguts en línia mentre duri el confinament i ja s’han posat en marxa la majoria de les propostes. Una de les línies del museu virtual és apropar cada dia les obres de la col·lecció del Museu a través d’entrades als perfils de Facebook, Twitter i Instagram, que de manera resumida descobreixen les històries que hi ha al darrere de cada una de les peces.

L'Arlequi de Pablo PicassoEl Museu dóna a conèixer diàriament noves històries sobre les obres de la col·lecció.

 

D’altra banda, el Museu està recuperant cada dissabtes els arxius audiovisuals d’espectacles, concerts, performances, tallers familiars i obres de teatre que han tingut lloc al Museu en els darrers anys i que es troben a la plataforma Youtube. Són peces per distendre’ns, amb una intenció més aviat lúdica i d’oci.

oci al MuseuCada dissabte es pengen arxius audiovisuals d’espectacles.

 

Una tercera línia de la programació del Museu Picasso Virtual és una secció de seminaris virtuals que s’estan penjant al perfil de Twitter els dijous a les 10 del matí i que recopilen material d’interès i de tots els àmbits, procedent de congressos i simposis organitzats pel Museu al voltant de temes específics, tractats en profunditat i amb què podreu estar-vos una bona estona estudiant algun dels aspectes de l’obra picassiana.

D’altra banda, tot i que s’aixequés el confinament abans del fi del mes d’abril, ja tenim previstos quatre seminaris per als dijous del mes: «Època Blava» (2 d’abril); «Picasso i Barcelona» (8 d’abril); «Monografia de Las Meninas» (16 d’abril), i «Cubisme i altres llenguatges artístics picassians» (23 d’abril). Fins ara ja s’han ofert dos d’aquests seminaris: «Picasso i identitat» i «Picasso i Sabartés».

Seminari virtualEls seminaris virtuals, que es pengen els dijous, permeten aprofundir en aspectes concrets de l’obra picassiana.

 

El Museu també s’ha afegit al concurs #MuseumQuizACasa, una iniciativa divertida creada per a aquests dies de confinament, dirigida a tota la família i en la qual participen quinze museus catalans a través de l’adreça www.museumquizacasa.org. La iniciativa inclou una versió adreçada especialment a les famílies, que té lloc de dilluns a divendres amb un concurs diari dedicat a un dels museus participants. Els dissabtes s’adreça al públic en general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs, i aquí és on trobareu les qüestions relacionades amb el Museu Picasso.

Museum Quiz

En una situació extraordinària com la que vivim, el Museu és més a prop vostre que mai virtualment, tot i que sempre hem tingut clar que les xarxes són un mitjà molt útil per donar a conèixer l’obra de Picasso i la nostra col·lecció. Precisament, segons dades d’Epsilon Technologies, el Museu ocupa el sisè lloc en el rànquing de les primeres 38 marques del sector museus en xarxes socials de l’Estat espanyol, i que encapçala el Museu del Prado.

0 Comments

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *