Resum en imatges del Big Draw. Barcelona Dibuixa 2018

Resum en imatges del Big Draw. Barcelona Dibuixa 2018

Unes 22.000 persones han participat al Big Draw. Barcelona Dibuixa 2018, la festa del dibuix més gran que s’ha celebrat mai abans a la ciutat. La resposta del públic ha estat positiva malgrat que la pluja i el fred van ser protagonistes al llarg de tot el diumenge i, molt especialment, al matí.

La novena edició del Big Draw ha tornat a estar organitzat pel Museu Picasso, i, en aquesta ocasió, de forma conjunta amb l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. A més a més, cinc entitats s’han afegit com a col·laboradores de l’esdeveniment: el MACBA, el Museu del Disseny, la Fundació Joan Miró, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu de les Ciències Naturals de Barcelona.

El públic ha gaudit de l’oportunitat de participar en 41 tallers gratuïts impartits per artistes de moltes especialitats diferents; des de la pintura fins a l’arquitectura, en espais gestionats per les entitats col·laboradores i repartits per bona part de la ciutat; en concret, als barris de la Ribera, Santa Caterina, Sant Pere, Parc de Montjuïc, el Raval, el Parc i la Llacuna del Poblenou, el Clot i el Parc del Fòrum.

Al nostre compte de Flickr hem reunit gairebé 500 fotografies de la jornada que podeu mirar, compartir i descarregar lliurement. En aquest post us oferim una petita selecció d’imatges dels tallers que vam acollir al Museu Picasso perquè veieu el gran ambient de creativitat que s’hi respirava!

 

«Ciutat Parade», de Jordi Colomer.

«Ciutat Parade», de Jordi Colomer. La sala d’actes del Museu es va convertir en una ciutat de cartró atapeïda de dibuixos, inspirada en els decorats que Pablo Picasso va fer per al ballet «Parade», representat al Gran Teatre del Liceu el 10 de novembre del 1917.

 

«Mar a l’aire», de Koala Art for Kids

«Mar a l’aire», de Koala Art for Kids. A la Sala Mauri, infants i adults van poder nedar en un mar d’aigua i de colors… I omplir-lo de peixos! Un taller que va obtenir molt bona participació i en què cadascú va poder dibuixar amb llibertat el seu peix a les bossetes de colors.

 

«Quina cara!», de Jara Llagostera

«Quina cara!», de Jara Llagostera. L’objectiu d’aquest taller celebrat al Centre de Coneixement i Recerca era que cadascú dibuixés una cara i després l’afegís a un gran mural col·lectiu. Ulls, nassos, boques, orelles i cabells entrellaçats per tot arreu… no ens cansem de mirar-lo!

 

«Dibuixos volàtils», de Mar Saiz

«Dibuixos volàtils», de Mar Saiz. Els participants d’aquest taller van poder agafar els retoladors i fer els seus dibuixos sobre globus transparents. Tot i la pluja, en vam veure molts passejant per tot el barri!

 

«Barcelona Retrofuturista», de Manu Ripoll

«Barcelona Retrofuturista», de Manu Ripoll. L’objectiu d’aquest taller era fer postals d’una Barcelona de ciència-ficció. Escollint entre les fotografies de monuments de la ciutat, els participants hi afegien elements futuristes, extraterrestres, monstres o, fins i tot, vehicles voladors.

 

«Bestioda», de Marcel·lí Antúnez

«Bestioda», de Marcel·lí Antúnez. Aquí es tractava de construir un poema de vuit-centes lletres amb diferents significats, en què cada lletra formava part de l’animal que el participant havia dibuixat. El resultat va lluir en un gran mural enganxat al vidre que vam poder veure i llegir des de la plaça Jaume Sabartés.

 

«Trenca el negre», d’Anna Anglès

«Trenca el negre», d’Anna Anglès. A la Sala Meca ens vam quedar a les fosques per poder construir una gran sanefa col·lectiva amb formes geomètriques. La llum i els colors fosforescents van crear un ambient màgic!

 

 

Redacció del Museu

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *