Les 5 raons principals que ens han portat a renovar el blog

Enguany, el blog del Museu fa set anys. Com ja sabeu, el món digital evoluciona a un ritme frenètic i les tendències en el disseny web canvien constantment, així que hem decidit que és l’hora d’adaptar i actualitzar el disseny del blog.

 Disseny antic del blog | Nou disseny del blog

 

1 – Disseny adaptatiu

Actualment, el disseny pensant en dispositius mòbils i tauletes és essencial. Segons les estadístiques, el 40% dels usuaris accedeixen al nostre blog des d’aquests dispositius; per aquest motiu era elemental traçar un disseny adaptatiu per tal d’oferir una experiència òptima a l’usuari.

Cal tenir en compte també que a l’abril de 2015, l’omnipresent Google va actualitzar el criteri segons el qual classifica els llocs web, de manera que els que estan optimitzats per a dispositius mòbils queden millor posicionats en els resultats del cercador.

Per aquestes raons, era primordial que el nostre blog s’adaptés a tots els dispositius:

El blog vist des d’un dispositiu mòbil | El blog vist des d’una tauleta

 

2  – Renovació de l’aspecte visual:

Pel que fa a l’aspecte visual del blog, ens hem decidit per un disseny pla i minimalista per tal de transmetre simplicitat i claredat a l’usuari a favor d’una millor usabilitat: hem simplificat la barra lateral, on els elements «respiren» i no s’amunteguen un sobre l’altre (en els dispositius mòbils la barra lateral es desactiva); al final de cada post hem implementat l’apartat de posts relacionats i hem creat un resultat de cerca per categoria més atractiu, tot plegat amb l’objectiu que els visitants puguin passar d’un contingut a un altre de la forma més àgil possible.

 

3  – Estils gràfics: colors corporatius

El color corporatiu del museu és el blau (Pantone 3015). Per tal de donar-li una identitat corporativa al blog hem utilitzat el color corporatiu per als títols del blog i els enllaços, tant els principals com els secundaris. El blau és un color associat a la tranquil·litat i la serenor, qualitats que confereixen al blog una interfície neta i agradable.

El color corporatiu del Museu Picasso

 

4 – Estil gràfic: tipografia amb bona llegibilitat

La font tipogràfica que hem escollit per als textos i paràgrafs és l’Open Sans. Aquest tipus de lletra està dissenyat amb formes obertes i arrodonides, amb una aparença amable i neutra. Així mateix, està optimitzada per a web, interfícies mòbils i per a la impressió, i té una excel·lent llegibilitat. La mida adequada del cos de la lletra, ni massa petita ni massa gran, també ajuda a gaudir d’una bona lectura.

 

Tipografia Open Sans

 

5 – La importància del cercador

El cercador és un element primordial en un blog i encara més en un blog com el nostre que té moltes entrades, la cerca de les quals pot resultar difícil. Quan l’usuari cerca alguna informació o dada concreta (per exemple un post, una obra de Picasso, un autor del blog, etc.), pot utilitzar el cercador per fer més fàcil la tasca. És per aquest motiu que hem volgut donar molta importància al cercador i l’hem situat a un lloc ben visible i rellevant; a la capçalera del blog perquè l’usuari tingui una bona experiència de navegació.

Per concloure, cal assenyalar que el blog és una eina molt important per al Museu, atès que com a treballadors ens permet explicar les tasques que duem a terme; des de la restauració d’un quadre fins a com s’organitza una exposició. A través del blog, el públic pot conèixer el museu des de diferents punts de vista i pot participar, comentar i intercanviar idees. Per al museu és cabdal rebre les propostes i les idees de l’usuari, i que aquest pugui gaudir i aprendre dels articles que anem publicant. Així doncs, continuarem treballant per tal d’anar millorant el blog.

 

 

Mireia Llorella

Continguts digitals

8 Comments
 • Kippelboy
  febrer 18, 2016

  Bona feina Mireia! El resultat és molt bo! Gràcies per compartir el procés també

 • Joel S.
  febrer 18, 2016

  Mireia, m’agra molt. Molt encertat el Pantone 3015. bit.ly/21blt7O

 • Mireia Ll.
  febrer 23, 2016

  Hola Àlex, m’ha fet molta il·lusió el teu comentari. Moltes gràcies!
  Joel, gràcies per compartir el link de “Inspired by people & Pantone”. M’alegro que t’agradi el blog i el Pantone 3015.

 • Mireia Cuevas
  febrer 25, 2016

  Que xulo Mireia! M’agrada molt

 • Christine
  febrer 25, 2016

  M´agrada molt Mireia. Bona feina Web Master!

 • Jordi Dimas
  març 2, 2016

  Gràcies per explicar-nos algunes de les raons que ens han de portar a repensar els dissenys dels nostres blogs. Molt bo el resultat final… amb molt bon gust.

 • Cori Comajuncosa
  març 3, 2016

  Hola Mireia

  Bon canvi, només un dubte/curiositat, hi ha algun motiu per fer el blog del museu desvinculat de la web de la institució?

  Avui en dia els blogs acostumament estar integrats al web, doncs, les visites en aquest espai milloren el posicionament del web. Pot-ser és perquè esteu treballant en la nova pàgina i el web actual no ho permet.

 • Mireia Ll.
  març 3, 2016

  Hola Cori,
  ben vist. Sí, tot el que comentes ho tenim present. El servidor on tenim allotjada actualment la web no ens permet utilitzar php, per motius de seguretat, per aquesta raó tenim el blog allotjat a un altre servidor. Des del departament web estem treballant per unificar servidors i dominis, perquè com molt bé indiques ens està afectant en termes de posicionament seo i de visites. Moltes gràcies pel comentari i ens alegra que t’agradi el canvi.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *