13.000 participacions al Big Draw 2015

El passat diumenge 25 d’octubre, data de l’aniversari de Pablo Picasso (que va néixer l’any 1881), vam celebrar la sisena edició del Big Draw, amb la col·laboració d’altres entitats del barri que es van unir a aquesta celebració del dibuix. Els 22 tallers repartits pels barris de La Ribera, Santa Caterina i Sant Pere van tenir més de 13.000 participacions.

22483869482_64aa387da8_z

Big Draw Barcelona 2015

La xifra és espectacular, i estem molt satisfets. Sempre es difícil calcular participacions a esdeveniments públics i des del museu volem tractar les xifres amb cura. Per tant, a l’hora de parlar de participants al Big Draw, comptem només aquells que van realitzar la proposta d’un dels tallers. En cada un d’aquests tallers, hi ha el que anomenem “material base”, sense el qual el taller no es pot realitzar i que a vegades és tan simple com un full de paper; a vegades és més elaborat. Aquest material base és el que es dóna al participant, i per tant el recompte del que ens ha sobrat al final del dia ens permet calcular quantes persones han realitzat el taller. Si aquesta mateixa persona realitza un, dos o tres tallers, no ho podem saber: i de quantes persones anava acompanyat però que no han fet el taller, tampoc ho sabem.

22309403250_283613a5ee_z

Participants als tallers del Big Draw

Però això parlem de “participacions” i no de “participants”, que és una dada que podem quantificar i justificar. A partir d’aquesta dada, podem afirmar que aquest ha estat el “Big Draw, la Festa del Dibuix” més ben acollit, i que tenim un projecte que va creixent i que s’ha consolidat plenament a Barcelona com una fita de tardor per a famílies i també adults.

Però potser més important que les dades d’assistència, és una valoració de la qualitat de la proposta i de fidelitat als seus principis, que segueixen essent els que ens vam marcar al planificar l’esdeveniment per Barcelona i dels quals hem parlat en anteriors articles al blog. Creiem que en aquest aspecte, els tallers que hem treballat des del museu i des de les entitats participants han acomplert la voluntat de ser propostes d’autor, lúdiques i d’alta qualitat cultural, totes elles incidint en algun aspecte “bàsic” del dibuix, com també explicàvem en un altre post. El treball continuo de tots els implicats en aconseguir aquestes propostes de qualitat està, sens dubte, vinculat a l’èxit de la resposta del públic.

21874324644_ac1c2f0484_z

Tallerista i participant del Big Draw 2015

No cal a dir que ens agradaria molt saber les experiències i valoracions dels que hi heu participat, i si ens les voleu fer arribar, us ho agrairem molt, ja que això ens ajuda a créixer.

Tot l’equip del Big Draw al Museu Picasso donem les gràcies als assistents per la vostra fidelitat al Big Draw; a les entitats participants, per la vostra aportació i implicació; i sobretot als talleristes participants, sense els quals no hi hauria el projecte.

Moltes gràcies, i fins al Big Draw 2016!

Anna Guarro
Responsable de Serveis Educatius i Activitats

Enllaços relacionats
Vídeo del Big Draw 2015
Àlbum de fotos del Big Draw 2015
Web del Big Draw Barcelona 2015
El Big Draw Barcelona al blog del museu

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *