L’estiu de Picasso i del museu

Com cada estiu des del museu us fem una sèrie de propostes per poder conèixer el museu de forma presencial, per poder aprofundir-hi de forma virtual, per descobrir la Barcelona que va viure Picasso i sobretot per conèixer una mica més sobre l’artista, la seva vida i la seva obra.

sales

· Selecció d’aiguatintes: fins al setembre podeu gaudir d’una nova selecció d’obres de Picasso de la nostra col·lecció. En aquesta cas es tracta d’una selecció de més de trenta d’aiguatintes al sucre, un tipus de gravat molt emprat per Picasso, que també podeu seguir a través de les xarxes socials sota el hashtag #SeleccióPicasso.

MPB 070.597

Pablo Picasso. Arbre enmig de la tempesta, amb corredisses cap a una església. Mougins, 15 d’agost del 1968 (III). Aiguatinta al sucre sobre planxa engreixada i punta seca sobre planxa de coure, estampat sobre paper vitel·la Rives amb filigrana (porva Sabartés). 20 x 32,5 cm (planxa);  31,5 x 45,1 cm (làmina). Donació Pablo Picasso, 1970. Museu Picasso, Barcelona. Fotografia: Estudi Gasull. MPB 70.597

· Properes exposicions: aneu fent boca per a les properes exposicions que inaugurarem aquesta tardor! “Picasso i els Reventós” i “La passió grequiana de Picasso” són els títols d’aquestes dues mostres de petit format que podreu veure a partir d’octubre. També les podeu seguir a les xarxes socials a través dels hashtags #PicassoReventós i #PicassoElGreco, respectivament!

Retrat Dr Jacint ReventósEl Greco Vell Cavaller

Pablo Picasso. Retrat del Dr. Jacint Reventós. Barcelona, 1900. Carbonet i colors a l’aiguarràs sobre paper. 42 x 34 cm. Col·lecció particular © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2015 | El Greco. Vell cavaller. Oli sobre tela. 46 x 43 cm. Museo Nacional del Prado, Madrid © Museo Nacional del Prado. Madrid

· Habitants del museu: aquest estiu, tot passejant-vos per les sales, us podeu trobar a alguns dels nostres habitants com Jaume Sabartés (l’amic i confident de Picasso), Àngel Fernández de Soto (l’amic dandi de l’artista), Carles Casagemas (l’amic misteriós), Lola (la seva germana), Leónide Massine (l’arlequí), Sebastià Junyent (el pintor modernista), la tia Pepa i la Blanquita Suárez (l’estrella de varietats), entre d’altres!

retrat_sabartesMPB_110.022Lola, germana de l'artista

ArlequiMPB_110.018blanquita suarez
Pablo Picasso.  Retrat de Jaume Sabartés amb gorgera i barret . 22/10/1939. Oli sobre tela . 46 x 38 cm. Donació Jaume Sabartés 1952. Museu Picasso, Barcelona. Foto: Estudi Gasull. MPB 70.241.  | Pablo Picasso. Carles Casagemas. 1899-1900. Oli sobre tela. 55 x 45 cm. Donació Pablo Picasso, 1970. Museu Picasso, Barcelona. Foto: Estudi Gasull. MPB 110.022. | Pablo Picasso. Lola, germana de l’artista, a l’estudi de la Riera de Sant Joan. 1900. Oli sobre tela. 55,5 x 45,5 cm. (irregular). Donació Pablo Picasso, 1970. Museu Picasso,  Barcelona. Fotografia: Estudi Gasull. MPB 110.054 | Pablo Picasso. Arlequí. 1917. Oli sobre tela. 116 x 90 cm. Museu Picasso, Barcelona. Foto: Estudi Gasull. MPB 10.941 | Pablo Picasso. Sebastià Junyent. 1903. Oli sobre tela. 73 x 60 cm.  Donació Pablo Picasso, 1970. Museu Picasso, Barcelona. Foto: Estudi Gasull. MPB 110.018 | Pablo Picasso. Blanquita Suárez. Barcelona, 1917. Oli sobre tela. 73,3 x 47 cm. Donació de Pablo Picasso, 1970. Museu Picasso, Barcelona. Foto: Estudi Gasull. MPB 110.013

· Obres viatgeres: no esteu per Barcelona aquest estiu? Si passeu pel Museu de Reus, el Centre Pompidou-Metz, el Palazzo dei Diamanti de Ferrara o el Museo Carmen Thyssen de Málaga esteu de sort perquè podreu visitar les nostres obres viatgeres d’aquests mesos d’estiu.

MPB_110.078_2014_10_08

Pablo Picasso. Escolà donant oli a unavella. Barcelona, 1896. Oli sobre tela. 29 x 20 cm. Donació Pablo Picasso, 1970. Museu Picasso, Barcelona. Fotografia: Estudi Gasull. MPB 110.078

· Lectures picassianes d’estiu: pels qui vulgueu aprofundir en Picasso a la vora de la piscina us recomanem un parell de lectures ben fresquetes: L’Estiu de l’amor, que hem treballat aquest curs al Club de Lectura i el poemari de Rafael Alberti Los 8 nombres de Picasso y no digo más que lo que no digo.

Estiu de l'amorAlberti portada

· Cursos picassians: esteu pensant en apuntar-vos a algun curs aquesta tardor? Conjuntament amb la Universitat de Barcelona estem preparant una sèrie de cursos d’especialització sobre Pablo Picasso. Apunteu-vos-ho perquè obrim la matrícula al setembre!

· Barcelona de Picasso: no tot comença i acaba al museu, Picasso va gaudir de Barcelona a cadascuna de les seves estades i si voleu podeu fer una ruta pels racons barcelonins per on va viure, treballar i divertir-se l’artista.

Cursos UBcarnet-museu-picasso-petit

· No feu cua!: aquest estiu (i sempre) eviteu les cues comprant l’entrada en línia i accediu directament al museu. Per una miqueta més també podeu obtenir el Carnet del Museu i entrar sense fer cua durant tot l’any. I recordeu, els dijous obrim fins a les 21:30h!

Cristina Martín
Gestió de xarxes socials

3 Comments
 • Dolores Mantecón Gutierrez
  agost 7, 2015

  Ojalá los tradujeran al español

 • Museu Picasso
  agost 7, 2015

  Buenos días Dolores,
  en la parte superior izquierda del blog tienes la posibilidad de cambiar de idioma. Te adjunto el enlace en castellano para que puedas disfrutar de la lectura: El verano de Picasso y del museo. Muchas gracias

 • Carmen
  desembre 22, 2017

  me encanta Piscasso, es uno de mis artistas españoles preferidos y más internacionales.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *