Valoració dels estudiants de pràctiques del museu

Aquest curs hem iniciat el programa de pràctiques que responia, per una banda, al  compromís per part del museu de col·laborar de manera activa en la formació de futurs professionals, i, per l’altra, que volia promoure l’aprenentatge mitjançant l’experiència en els àmbits professionals que es desenvolupen en el museu. L’experiència ha esta molt profitosa per al personal del museu i creiem que també per als nostres alumnes en pràctiques! A continuació us deixem algunes de les seves valoracions:

practiques_ca

Inés Beascoa, ha fet la seva estada al Departament d’Exposicions del museu considera que “La meva experiència de pràctiques al Museu Picasso de Barcelona ha estat altament positiva. En primer lloc, m’agradaria destacar la concepció del programa de pràctiques ofert pel museu, centrat en proporcionar, a més d’un aprenentatge especialitzat en les activitats pròpies del Departament de destinació, un coneixement global del funcionament d’una institució d’aquestes característiques. Per a això, hem tingut l’oportunitat de reunir-nos cada setmana amb els responsables de cada un dels departaments, així com d’altres museus, obtenint així una idea molt completa de tot l’engranatge necessari per fer funcionar una institució museística. […] Tot això m’ha ajudat a adquirir una experiència en totes aquestes funcions, molt necessària per a tots aquells que busquem desenvolupar una carrera en el món museístic i que és impossible obtenir des de les aules universitàries.”

Per la seva banda, l’Ignacio Pérez-Chao, que ha participat de les tasques del Departament de Conservació Preventiva i Restauració destaca que “Els quatre mesos que va durar la meva estada […] van ser molt profitosos ja que vaig poder portar a la pràctica els coneixements de conservació preventiva que havia adquirit en els meus estudis de postgrau, i més vaig tenir l’oportunitat de col·laborar en la intervenció de diferents peces. Una de les experiències més enriquidores va suposar el poder col·laborar en el muntatge i desmuntatge de l’exposició “Picasso/Dalí. Dalí/Picasso“, en la qual vam poder estar en contacte amb professionals de diferents llocs del món.”

Per últim, la Lucía Laborda, que va desenvolupar la seva activitat al Departament d’Activitats i Educació posa de manifest que “A més de l’experiència en sí matexia, que ha estat molt grata i enriquidora, m’emporto, d’una banda, tot el que he après (tècniques, valors, actituds, coneixements pràctics i teòrics) que crec que em seran de gran utilitat en el meu futur professional. I, de l’altra, les persones que he conegut, tant del meu departament com els meus companys de pràctiques, com totes les persones amb les que he tingut contacte gràcies a aquestes pràctiques. Finalment, m’emporto també una visió més àmplia i completa del que és treballar en un museu, així com un nou ventall d’opcions en un àmbit laboral que no m’havia plantejat.”

Moltes gràcies a tots per les vostres valoracions, esperem que les pràctiques del proper any siguin igual d’enriquidores per a tots!

Redacció del museu

1 Comment
  • Anna Guarro
    juliol 16, 2015

    Des del museu volem donar les gràcies als estudiants que han participat d’aquesta primera experiència per la seva dedicació i compromís amb el projecte i amb la formació que els hem ofert: ha estat un luxe comptar amb ells! També agraïm als representants dels diversos departaments del museu per dedicar-los temps per explicar els seus departaments, i molt especialment als col·legues d’altres museus que tan generosament ens van acollir i ens van presentar les seves institucions i projectes: Mireia Mayoles, del Museum Marítim de Barcelona, Quim Vicente, del Museu de Cultures del Món, Sílvia Noguer, del MACBA i Mario Corea, del CCCB.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *