Inaugurem l’exposició “Picasso/Dalí. Dalí/Picasso”

El 20 de març obre les portes l’exposició “Picasso/Dalí. Dalí/Picasso”. La mostra, organitzada conjuntament amb The Dalí Museum de Sant Petersburg (Florida, EUA) i en col·laboració amb la Fundació Gala-Salvador Dalí de Figueres i 25 museus d’art i col·leccionistes d’arreu del món, explora la relació entre Pablo Picasso i Salvador Dalí, en una de les confluències decisives de la història del art del segle XX.

Facebook- cartell enllaç

L’exposició, comissariada per Juan José Lahuerta (fins al 2013) i William Jeffett, s’ha estructurat amb l’enfocament posat precisament en els moments en què ambdós artistes van estar més  relacionats i proporciona perspectives des  de  les  quals analitzar aspectes fins ara desconeguts.
A més a més, en aquesta mostra es presenten obres que rarament s’havien exposat abans a Europa -entre les quals destaquen Retrat de la meva germana  i La profanació de l’hòstia de Salvador Dalí- i 29 obres de tots dos artistes que només es veuran a Barcelona. En total la mostra presenta  78 obres, entre pintures, dibuixos, collages, escultures i gravats, així com una selecció de 33 documents que inclouen la correspondència enviada a Picasso per Gala i Dalí.

Stillleben vor einem FensterDalí_Taula davant el mar

Pablo Picasso. Natura morta davant d’una finestra, Saint-Raphaël. 1919. Guaix i grafit sobre paper. 30,5 x 22,5 cm. Staatlichen Museen zu Berlin. Nationalgalerie, Museum Berggruen bpk / Nationalgalerie, SMB, Museum Berggruen / Jens Ziehe. Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2015 |  Salvador Dalí. Taula davant el mar. Homenatge a Erik Satie. 1926. Oli sobre tela. 49,5 x 90cm. Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres. Nl 0022. Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres 2015

L’exposició ve acompanyada de vàries activitats com la taula rodona “Picasso/Dalí. Dalí/Picasso: confluències”, les visites guiades a l’exposició, el taller familiar “Retrat exquisit” i una sessió del Club de Lectura dedicada al llibre La femme visible de Salvador Dalí.

La mostra estarà oberta al públic fins al 28 de juny de 2015 i també la podeu seguir a través de les xarxes socials del museu sota el hashtag #PicassoDalí. Us hi esperem!

Redacció del museu

Enllaços relacionats
Compra l’entrada anticipada en línia
Web de l’exposició “Picasso/Dalí. Dalí/Picasso”
Dossier de premsa de l’exposició

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *