La programació del Museu Picasso durant el 2015

Què farem aquest 2015? Aquest passat dimarts vam presentar en públic la programació que farà el museu durant aquest any. Exposicions, seminaris, activitats, mostres, restauracions i tallers familiars, entre d’altres, formen part del nou programa que hem previst per aquest 2015. A continuació us detallem els principals esdeveniments:

Picasso Dona en una butaca vermellaDalí Aparell i mà

Pablo Picasso, Dona en una butaca vermella. 1929. Oli sobre tela. 65 x 54 cm. The Menil Collection, Houston
Hickey-Robertson, Houston © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2015 | Salvador Dalí. Aparell i mà. 1927. Oli sobre fusta. 62,2 x 47,6 cm. Salvador Dalí Museum, Inc., Sant Petersburg, Florida © Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres 2015

· Exposició “Picasso/Dalí, Dalí/Picasso”: l’exposició que estarà oberta al públic a partir del 20 de març estudia per primera vegada les relacions entre dues figures claus de l’art del segle XX. La tesi de la mostra suposa un repte respecte als models històrics convencionals que tracten als dos artistes com a figures isolades, mítiques i autogeneradores pel que fa l’estètica i oposades políticament.

Retrat Dr Jacint ReventósMPB 110.872

Pablo Picasso. Retrat del Dr. Jacint Reventós. Barcelona, 1900. Carbonet i colors a l’aiguarràs sobre paper. 42 x 34 cm. Col·lecció particular © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2015 | Pablo Picasso. Retrat de l’escriptor Ramon Reventós. Barcelona, 1899-1900. Pintura a l’essència, carbonet i llapis Conté sobre paper. 66,5 x 30,1 cm. Donació Pablo Picasso, 1970. Museu Picasso, Barcelona © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2015

· Exposició “Picasso i els Reventós”: aquesta mostra celebra l’amistat de Pablo Picasso amb la barcelonesa família Reventós al llarg de gairebé un segle. Pablo Picasso va conèixer els germans Ramon i Jacint Reventós Bordoy l’any 1899, gracies a la mediació d’Àngel Fernández de Soto, company de feina de Ramon. Des d’aquell moment, l’artista va mantenir una estreta relació amb els dos germans Reventós que continuà amb la següent generació.

El Greco Vell CavallerMPB 110.034

El Greco. Vell cavaller. Oli sobre tela. 46 x 43 cm. Museo Nacional del Prado, Madrid © Museo Nacional del Prado. Madrid | Pablo Picasso. Retrat d’un desconegut a l’estil de El Greco. Barcelona, c. 1899. Oli sobre tela. 34,5 x 31,2 cm (irregular). Donació Pablo Picasso, 1970. Museu Picasso, Barcelona © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2015

· Exposició “La passió grequiana de Picasso”: fruit d’un intercanvi d’obres, el Museu Picasso exposarà una obra mestra del retrat d’El Greco que pertany a la col·lecció del Museo Nacional del Prado, Vell cavaller, que es presentarà juntament amb les més de 30 peces d’inspiració grequiana de la nostra col·lecció.

Estudi Terrats de Barcelona

Reyes Jiménez,  durant el procés d’estudi de l’obra Terrats de Barcelona

· Seminari de restauració i conservació preventiva sobre l’època blava: l’estudi tècnic dut a terme a l’obra de la col·lecció del Museu Terrats de Barcelona, 1903, va ser presentat a l’exposició “Viatge a través del blau: La Vida”, que el museu va mostrar la tardor del 2013. Les respostes rebudes han fet evident que un seminari sobre diferents casos d’estudi d’aquest període era desitjable i necessari.

Picasso i Sabartés

Pablo Picasso i Jaume Sabartés. Museu Picasso, Barcelona

· Conferència magistral “Jaume Sabartés” a càrrec d’Yve-Alain Bois: la segona edició de la Conferència magistral creada com a homenatge al fundador del museu comptarà enguany amb la privilegiada intervenció d’Yve-Alain Bois, reconegut historiador de prestigi internacional, que dissertarà sobre Picasso i l’abstracció.

Big Draw 2014

Cartell de la 5è edició del Big Draw Barcelona

· 6a edició del Big Draw. La Festa del Dibuix: aquesta festa del dibuix és la consolidació d’un projecte de barri liderat pel Museu Picasso, que té el dibuix com a protagonista. La proposta del Big Draw a Barcelona s’ha confirmat a nivell internacional com un referent per la creativitat i una cita anual on explorar les possibilitats inesgotables del dibuix.

Si voleu més informació podeu consultar tota la programació prevista per aquest 2015.

Redacció del museu

Enllaços relacionats
Programació del Museu Picasso durant el 2015

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *