Resultats del taller de gravat i estampació

Aquest mes de novembre hem realitzat, en col·laboració amb el Cercle Artístic Sant Lluc, un taller de gravat i estampació. L’activitat, a càrrec de Rosa Permanyer, ha pres com a punt de partida els gravats de l’obra de Picasso tot experimentant amb la tècnica de la punta seca i d’altres de més innovadores com la litopoliéster.

taller de gravat_01 taller de gravat_02

Resultats dels gravats amb planxes d’alumini | Planxes de litopoliéster al taller al Cercle Artístic Sant Lluc

El taller va començar amb una breu introducció, diferenciació de tècniques, classificacions i exemples i justificació i numeració de les estampes. Picasso, Goya, Rembrand o Durer utilitzaven molt sovint la punta seca sobre planxes de zenc o coure: avui dia s’utilitzen materials més econòmics com aluminis, plàstics o poliestirens. La tècnica de litopoliéster, més actual i innovadora, ens permet tant dibuixar directament amb bolígraf o retoladors permanents com imprimir imatges fotogràfiques o gestuals amb fotocòpies o impressores làser.

taller de gravat_03 taller de gravat_04

Dibuixant amb bolígraf | Entintant les planxes d’alumini

taller de gravat_05 taller de gravat_06

Entintat de la planxa i resultat passat pel tòrcul al Cercle Artístic Sant Lluc

taller de gravat_07 taller de gravat_08

Resultat de planxes i proves de litopoliéster | Resultat en planxa d’alumini

taller de gravat_09 taller de gravat_10

Alumnes somrients ensenyant les seves obres realitzades durant el taller. Fotografies: Rosa Permanyer

A la sessió de tancament s’han analitzat els treballs realitzats entre tots i s’ha fet una visita a l’exposició “La donació de David Douglas Duncan, II”, per tal de veure fotografies de Picasso treballant en diversos processos de gravat.

Redacció del museu

Enllaços relacionats
Web de la Rosa Permanyer
Àlbum de fotos del taller
Exposició “La donació de David Douglas Duncan, II”

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *