Què pots fer al Museu Picasso aquestes Festes?

Les vacances de Nadal són per descansar i desconnectar, passejar-se pels carrers enllumenats ben abrigats, retrobar-se amb la família i els amics, compartir molts àpats, i també per fer una mica de cultura! Des del museu us proposem una sèrie d’idees per gaudir de Picasso dins i fora del museu:

Mosaic Nadal

· Visita l’exposició “La donació de David Douglas Duncan, II“: fins a l’11 de gener pots veure la segona de les mostres organitzades amb les 163 fotografies donades al museu pel fotògraf internacional, amic de Pablo i Jacqueline, David Douglas Duncan. Segur que hi ha facetes de Picasso que us sorprendran!

· Passeja’t per la selecció de gravats de la col·lecció: fins al 25 de gener pots gaudir d’un recull d’estampes que, en el marc de la col·lecció permanent del museu, posa de relleu l’evolució del rostre masculí en l’obra gràfica de Picasso entre el 1922 i el 1971.

Duncan II MPB_70.362

David Douglas Duncan. Picasso realitzant un plat español. La Californie, abril de 1957. Còpia moderna digital per injecció de tinta. 50 x 60 cm. Donació David Douglas Duncan, 2013 | Pablo Picasso. Cap. Mougins, 19 d’agost del 1964 (I). Vernís tou entintat en colors, sobre coure, estampat sobre paper. 41,7 x 31,7 cm, planxa; 56,2 x 40 cm, làmina. Donació Jaume Sabartés, 1966. Museu Picasso, Barcelona. MPB 70.362

· Ves fent boca per l’exposició “Picasso/Dalí. Dalí/Picasso”: coorganitzada i inaugurada al novembre al Dalí Museum de Florida, es podrà veure al Museu Picasso de Barcelona a partir del març de 2015. A l’exposició també hi ha col·laborat la Fundació Gala-Salvador Dalí de Figueres. Promet!

nou sistema entradesClub Lectura 14-15
 

· No facis cua! Compra l’entrada en línia amb el nou sistema de venda d’entrades: la nova plataforma potencia la compra a través de la web i permet al visitant escollir, tant per internet com a taquilla, l’hora que prefereix i accedir directament al museu amb un codi QR.

· Mira què hem preparat pel Club de Lectura del museu de gener: un dels teus propòsits d’Any Nou és llegir més? Al Club de Lectura et proposem una sèrie de llibres que després treballarem en profunditat al museu.

apat_abans_1Detall sostre sala 3

Obra L’àpat frugal abans de la restauració | Procés de restauració del sostre noucentista

· Revisa els treballs de restauració que hem dut a terme pels diferents espais del museu: a la Sala 3 on se situa l’obra de Picasso Ciència i Caritat hem restaurat el sostre noucentista, però també hem dut a terme altres treballs de restauració com el del Retrat de Carles Casagemas i les estampes de L’àpat frugal i Les Metamorfosis d’Ovidi.

· Descobreix els secrets dels patis del museu: coneix la història i els detalls arquitectònics dels patis dels palaus que conformen el museu a través de la nostra web i explora’ls en directe passejant pels patis.

Patis virtuals

· Regala el carnet del museu: si estàs pensant en regals originals… aquest abonament anual (que et resultarà molt econòmic) permet visitar les exposicions temporals i la col·lecció permanent tantes vegades com es vulgui.

carnet-museu-picasso-petit

· Coneix als habitants del museu i visita’ls a les sales: saps qui habita les sales del museu? Consulta aquesta sèrie d’articles de caràcter biogràfic sobre els personatges que apareixen en quadres de Picasso de la col·lecció del museu. Compara’ls amb les fotografies reals de l’època i contrasta com els veia l’artista quan els va pintar.

Collage Habitants

· Visita’ns des de casa a través del web del museu: des del sofà, amb una manteta i una xocolata calenta pots consultar les característiques de totes les obres, o bé passejar-te per la cronologia picassiana per conèixer a fons l’artista o fins i tot jugar a muntar el trencaclosques la versió de Picasso de Las Meninas, i tot això sense sortir de casa.

L’equip del museu us desitja unes molt Bones Festes!

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *