Nou sistema de venta d’entrades per reduir les cues al carrer Montcada

Des del Museu Picasso treballem constantment per trobar millores al servei que donem. Som molt conscients que el museu s’ha trobat amb una problemàtica que s’havia de resoldre: el nombre de visitants que volen accedir el museu és superior, especialment durant unes hores i mesos determinats, a què el museu pot aforar.

Entrades noves_01

 Nou disseny de l’entrada amb el codi QR incorporat

Els edificis històrics que componen l’espai expositiu del museu imposen les seves característiques al recorregut de la visita, i són espais petits que demanen una capacitat de visitants inferior als que voldrien accedir i visitar-lo. En conseqüència, l’espera per poder accedir al museu s’ha convertit en un problema important, en qualsevol situació climàtica. I, més a més, ha produït malestar entre els nostres veïns per les inconveniències que es causen en un carrer tan estret com el de Montcada.

Des de fa gairebé dos anys hem estat estudiant diferents possibilitats per incrementar la qualitat de l’accés al museu. Com a resultat, hem implementat una sèrie de millores tècniques per tal de poder potenciar la venda d’entrades en línia a la vegada que es venen les entrades a taquilles per sessions, és a dir per franges horàries.

Entrades noves_02

 Sistema de lectura de les noves entrades situat tant a l’accés a la col·lecció com a les exposicions temporals

Incrementant progressivament la venda d’entrades en línia es pretén minimitzar les cues al carrer i diversificar les franges horàries de visites del públic individual al llarg de tot el dia, per tal d’evitar que les aglomeracions siguin durant les mateixes franges horàries. Com a conseqüència, també es millora la qualitat de la visita a la nostra col·lecció.

Les entrades porten incorporades un codi QR de manera que, els visitants que hagin comprat la seva entrada en línia, poden dirigir-se directament als accessos del museu, sense haver de fer cues, a l’hora que indica la seva entrada impresa o al mòbil, amb un marge de fins a quinze minuts més tard de l’hora indicada. La compra d’entrades en línia es pot realitzar durant els sis mesos previs a la visita, escollint la data i la franja horària.

grafica tickets

Gràfica a les pantalles que permet veure l’ocupació a temps real de les diferents franges horàries pel mateix dia

Aquesta nova plataforma també possibilita comprar les entrades en línia per al mateix dia, amb un mínim de dues hores d’antelació abans de la visita o bé comprar les entrades a taquilles per franges horàries, depenent de les sessions disponibles, tenint en compte que actualment la capacitat d’aforament màxim és de 400 persones cada hora.

Unes pantalles instal·lades al carrer Montcada, permeten veure l’ocupació a temps real de cada franja horària, de manera que el visitant que estigui esperant per comprar-la pot decidir quina hora és la que més li escau per fer la visita a la col·lecció i a l’exposició temporal.

Campanya Entrades_ca

Així doncs, us convidem a visitar el Museu Picasso, havent comprat la vostra entrada amb antelació i així poder accedir a les nostres sales sense haver de fer cues!

Deirdre Haughey i Bernardo Laniado-Romero
Responsable de Gestió de Públics i Director

Enllaços relacionats
Venta d’entrades en línia

5 Comments
 • martin harrison
  març 4, 2015

  I am in the U.S. and trying to buy 6 tickets online for the joint exhibit of Dali and Picasso for 4-25-15 at 13:30. There are 3 couples, or a total of 6 people and we are all older than 65. When I go to the schedule and put in time and check the box I cannot get past “continue”. Please help-thank you.

 • martin harrison
  març 4, 2015

  Did this get through?

 • Museu Picasso
  març 4, 2015

  Dear Martin,
  Sorry for any inconvenience. We’ve been having troubles with the server, please try to buy the tickets again and if the problem persists, contact us through the email: museupicasso@bcn.cat
  We also notify your menjase and we apologise again for any inconvenience.

 • S McGee
  març 29, 2015

  It has been impossible to buy tickets on line. The page won’t load, who knows. I see you have had problems with your server. Any plan to get it repaired?

 • Museu Picasso
  març 30, 2015

  Dear S McGee, Sorry for any inconvenience. We’ve been having troubles with the server. From the Museu Picasso we are constantly working on improving the service. Thank’s for your comment.