5 anys dibuixant al Big Draw Barcelona!

Ara fa cinc anys engegàvem un projecte que era una mica una aventura. Des del museu volíem oferir al nostre públic local una activitat oberta a tots, participativa i lúdica, però que tingués també un sentit amb la nostra col·lecció i el procés creatiu de Picasso.

Big Draw 2014

Conèixer de prop el projecte “Big Draw”, organitzat per l’organització anglesa sense ànim de lucre The Campaign for Drawing, ens va suggerir el marc conceptual des del qual dissenyar una esdeveniment dins d’aquest projecte internacional.

Big draw

Edició 2010

Volíem que fos fidel als principis de dibuix per a tothom, dibuix per aprendre i dibuix com a eina transdisciplinària que proposen des del Big Draw anglès, però també que fos molt personal, molt propi de Barcelona i del Museu Picasso, molt obert i que de manera lúdica celebrés la vinculació de Picasso amb el dibuix, així com la bellesa del nostre barri la riquesa cultural que aporten les diverses institucions participants. Es va voler també oferir una proposta creativa d’alta qualitat, amb tallers d’autor liderats per professionals (reconeguts o emergents) destacats pel seu esperit innovador.

un nas_jordi

Edició 2011

El projecte es presentava en un context de crisi econòmica aguda on una nova proposta va ser molt ben acollida: representava un brot d’optimisme. Des d’aquella primera edició, amb set espais on presentàvem 12 tallers (tots organitzats pel Picasso) i amb uns 3.500 participants als tallers, el projecte ha anat creixent. En la seva segona edició es van incorporar 11 espais addicionals, i a la tercera va passar de ser una proposta liderada totalment pel museu, per ser una proposta que les diverses entitats participants ja s’havien fet seva i on programaven les seves pròpies activitats.

Big Draw_12_bis

Edició 2012

Aquesta tercera edició va ser també una edició de creixement, sobretot de públic: en només les dues edicions anteriors, l’esdeveniment s’havia convertit ja en una fita anual per les famílies barcelonines i un dia per celebrar el potencial de la creativitat. Els participants van triplicar els de la primera edició, però la proposta no va perdre cap dels seus valors essencials de celebració, de treball conjunt i d’esperit alegre i lúdic en una proposta creativa de qualitat.

Vídeo resum Edició 2013

El Big Draw del 2013 va ser una consolidació del projecte, tant a nivell de participació del públic com de format i continguts de la proposta. És ja una “marca” a Barcelona, una jornada emocionant on tothom, joves, adults i famílies gaudeixen creant i de l’entorn històric.

Presentació Big Draw

Talleristes de l’edició Big Draw 2014. Fotos: Jordi Mota

Com a valoració, des de l’equip sentim que hem creat un projecte important que ja té un nom i un públic fidel; que ens hem mantingut fidels als valors originals que vàrem definir i a la tasca inicial de disseny i reflexió de la proposta, però la tasca constant de revisió de processos durant aquests quatre anys, han donat els seus fruits i ens a permès fer-lo créixer; que des de les entitats del barri és un projecte estimat i valorat, que ens ha servit a més per establir forts lligams de col·laboració interna entre entitats; que des del món de la creació hi ha un desig de participar, com és veu en les múltiples propostes que ens arriben, cada cop més, demanant de participar; i que l’esperit no comercial de l’esdeveniment és molt ben valorat pel públic.

Anna Guarro
Activitats i Educació

Enllaços relacionats
Big Draw 2014
Big Draw 2013
Big Draw 2012
Big Draw 2011
Big Draw 2010

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *