Ask a Curator, notes sobre l’edició 2014

Aquest passat 17 de setembre es va tornar a celebrar la iniciativa a través de Twitter Ask a Curator, i amb aquesta ja va la 4a edició! Any rere any les xifres de participació han anat augmentat i aquest no és una excepció. Més de 700 museus de més de 40 països s´han unit a aquesta activitat que promou preguntes i respostes entre institucions culturals i públic sota el hashtag #AskACurator, per tal de posar a l’abast de tothom el coneixement no només dels conservadors dels centres, sinó també de la resta de treballadors que gestionen el dia a dia dels centres i institucions.

Ask a Curator 2014

A nivell de continguts s’han repetit diverses preguntes i respostes d’anys anteriors: l’activitat dels museus i centres en el món digital, preguntes concretes sobre peces de col·leccions, activitats educatives que duen a terme els centres, feines i educació específiques dels conservadors, organització d’exposicions, etc. No obstant, el fet que cada any se sumin nous països i institucions a la llista fa que la varietat de respostes i punts de vista s’enriqueixin cada cop més. En total hi ha participat 13.000 usuaris diferents i s’han fet més de 47.500 tweets.

A continuació us deixem una petita selecció de preguntes i respostes d’entre els milers que es van fer!

Per conèixer les xifres exactes, els museus participants i la història d’aquesta trobada a Twitter us recomanem que visiteu el blog de la @MarDixon, organitzadora de l’esdeveniment d’enguany. La propera edició serà el 16 de setembre de 2015. Us hi esperem!

Cristina Martín
Gestió de xarxes socials

Enllaços relacionats
Keep Calm and Ask a Curator, edició 2013
Preguntes i respostes als conservadors: Ask a Curator 2012
Tot el que sempre has volgut saber sobre el museu: “Ask a Curator”
Després d’ASK a CURATOR: notes per a la valoració d’una bona idea

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *