Passa’t pel Museu Picasso aquest estiu!

Si estàs per Barcelona aquest agost no et perdis tot el que pots fer al museu. Lectures, passejos, exposicions, rutes per Barcelona o visites sense moure’t de la gandula, tu tries!

· Visita l’exposició “Paisatges de Barcelona”: visita l’exposició i descobreix els paisatges de la Barcelona de Picasso. Terrats, finestres, el litoral barceloní, la urbs… totes les facetes de la ciutat de la mà de l’artista representades en obres de la col·lecció.

 

MPB_110.073AFCEC_AGUIRRE_X_313

Pablo Picasso. Platja de la Barceloneta. Barcelona, 1896. Oli sobre tela. 24,4 x 34 cm (irregular). Donació Pablo Picasso, 1970. MPB 110.073 | Màrius Aguirre Serrat-Calvó. Fàbriques vora la platja de Barcelona. 1888-1910. Còpia moderna © Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya

· Llegeix el quadern digital “Paisatges de Barcelona”: i per si t’has quedat amb ganes de saber-ne una mica més i no tens lectura estiuenca et recomanem la publicació digital que hem preparat. Aquesta és la primera d’una sèrie de publicacions en línia anomenades “Quaderns de la Col·lecció” que posen gratuïtament a disposició del públic els treballs d’investigació i difusió entorn de la col·lecció del museu i l’obra de Pablo Picasso.

Quaderns_ca
 

 

· Passeja’t pels patis del museu: consulta la història i els detalls arquitectònics dels patis dels palaus que conformen el museu a través de la nostra web i explora’ls en directe passejant pels patis aquestes tardes d’estiu.

Patis virtuals

· Planifica la teva visita: consulta els horaris, les obres destacades de la col·lecció i compra l’entrada anticipada per evitar les cues.

· Fes-te el carnet del museu: i si vols evitar les cues durant tot l’any i visitar les exposicions a molt bon preu, el carnet del museu et permet entrar tantes vegades com vulguis, i visitar tant la col·lecció com les exposicions temporals en curs i sense fer cua.

 

carnet-museu-picasso-14

· Explora la cronologia picassiana: creus que coneixes tota la vida i obra de Picasso? De Màlaga a la Corunya, de la Corunya a Barcelona, de Barcelona a Horta de Sant Joan, París, Madrid… Revisa les dates senyalades i compara-ho amb altres artistes de l’època, segur que et sorprendrà!

· Descobreix la Barcelona de Picasso (a peu): un recorregut per les cases on va viure i treballar Picasso i els llocs que freqüentava per tal d’entendre per què Picasso digué de Barcelona:

 

Cita Picasso Barcelona_ca

· Contempla les obres en residencia: periòdicament nostra col·lecció entrar en diàleg amb obres pertanyents a altres col·leccions. Aquest estiu podeu gaudir de les obres El taller de La Californie, Nan i Adolescent ubicades a la sala 16 i a les sales de la sèrie Las Meninas respectivament.

 

Nan

Pablo Picasso. Nan. Mougins, 27 juliol 1969. Oli sobre tela. 146 x 114 cm. Col·lecció particular

Taller Californie

Pablo Picasso. El taller de La Californie. Canes, 29 abril de 1956. Oli sobre tela. 195 x 260 cm. Col·lecció particular

· Fixa’t en la restauració de l’obra Retrat de Carles Casagemas: l’equip del departament de Conservació preventiva i Restauració ha restaurat el retrat a l’oli que va fer Picasso del seu amic de joventut. Fins al setembre el podreu veure a la sala 4 del museu al costat d’un esbós fet amb carbonet sobre paper.

MPB_110.022MPB_110.653

Pablo Picasso. Retrat de Carles Casagemas. 1899-1900. Oli sobre tela. 55 x 45 cm. MPB 110.022 | Pablo Picasso. Retrat de Carles Casagemas. 1899-1900. Carbonet sobre paper. 30,3 x 19,9 cm. MPB 110.653

· Posa a prova les teves habilitats: desconnecta i diverteix-te amb el joc de memory de Picasso i el trencaclosques de Las Meninas. Podràs fer el de 108 peces?

trencaclosques
Des del museu us desitgem un molt bon estiu!

Redacció del museu

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *