Màscares i dibuixos a Sant Joan de Déu

El museu col·laborem des del 2010 (i esperem que per molts anys més!) amb l’Hospital Sant Joan de Déu a través del seu departament de voluntaris realitzant activitats amb els nens i nenes residents a l’hospital.

 Mural St Joan de Déu 2014

Enguany ens hem tornat a encarregar del disseny del mural pel  XXXVII Concurs de dibuix de l’hospital que aquest any té com a temàtica “El món al revés”. El museu va agafar el compromís d’encarregar el mural informatiu a un artista diferent per cada edició i el d’aquest 2014 ha anat a càrrec de la il·lustradora Arianne Faber. El concurs s’organitza en categories segons les edats i un jurat que premia els millors dibuixos. Els guanyador s’anuncien al voltant de la Festa de Sant Joan de Déu, que es celebra el 8 de març.

A més a més, també realitzem el “Taller de màscares”, impartit per Maja Cecuk, que es fa dos dimecres al mes de 17.30h a 18.30h. En aquest vídeo resum es pot veure el taller realitzat el 2012.

El taller consisteix en retallar una superfície plana, que, en ser doblegada, genera un volum, com ho trobarem en els exemples de les màscares picassianes realitzades entre 1955 i 1961, retallades en una simple cartolina. La creació d’aquestes màscares porta molt d’esforç i és un trofeu que alegra les parets de les habitacions del infants. Un cop a casa són part d’un record positiu d’uns temps de superació.

Redacció del museu

Enllaços relacionats
Aprenem més dels nens que ells de nosaltres! La nostra col·laboració amb l’Hospital de Sant Joan de Déu
Si tu no pots venir al museu, el museu ve cap a tu

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *