10 propostes per explorar el Museu Picasso aquestes Festes

Aprofiteu les vacances de Nadal per gaudir de la infinitat d’activitats que us ofereix la ciutat de Barcelona. Des del museu us proposem 10 idees per descobrir les sales d’exposicions, les activitats que realitzem i els racons de la ciutat per a entretenir a petits i grans durant aquestes Festes:

1. Exposició “Viatge a través del blau: La Vida”: aquesta mostra permet veure a Barcelona La Vida, una obra cabdal de l’època blava de Picasso. L’exposició estableix les connexions entre La Vida i alguns dels dibuixos de la col·lecció del Museu Picasso relacionats amb aquesta obra, així com amb la imatge oculta sota Terrats de Barcelona.

Portada del catàleg de l’exposició “Viatge a través del blau: La Vida” | David Douglas Duncan. Picasso signant les seves obres, 1960. 50 x 60 cm. Museu Picasso, Barcelona. Donació. David Douglas Duncan, 2013 © David Douglas Duncan 2013

2. Exposició “La Donació de David Douglas Duncan”: Duncan, fotògraf de guerra i amic de Picasso, ha volgut homenatjar-lo en el cinquantè aniversari del museu i ha fet donació de 163 fotografies de la vida i processos artístics de l’artista. En aquesta mostra n’exposem una selecció, preses a La Californie, la casa de Picasso a Canes.

3. Obra Jacqueline asseguda en una butaca: aprofiteu els últims dies per veure aquest oli, ubicat a la sala 15 del museu i cedit temporalment per una col·lecció particular. La peça també va estar present a l’exposició “Ceràmiques de Picasso. Un regal de Jacqueline a Barcelona”.

Pablo Picasso. Jacqueline asseguda en una butaca, 26, 27, 28 de febrer – 1 de març del 1964. Oli sobre tela. Col·lecció particular. Museu Picasso, Barcelona ©Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2013

4. Visites comentades a l’exposició permanent i a la temporal: la millor manera de conèixer a fons la Col·lecció del museu i les exposicions temporals que tenim durant aquests dies.

Visites comentades

5. Consulta el catàleg online: tant si voleu prepara la visita com si us han quedat dubtes després, podeu consultar informació sobre les obres de la col·lecció en la versió online del catàleg del museu. No us perdeu tampoc les webs de les exposicions temporals, que us ajudaran a preparar la visita.

6. Restauració de fragments escultòrics dels patis del museu: recentment s’han restaurat i penjat dues peces de pedra tallada ubicades al Palau Aguilar. També podeu realitzar una visita virtual pels diferents patis dels palaus que conformen el museu i descobrir els detalls que s’hi amaguen.

7. Ruta virtual per la Barcelona de Picasso: si us animeu, aquesta ruta també la podeu realitzar a peu per descobrir racons amagats de la ciutat relacionats amb Picasso, la seva vida i la seva obra.

Peça petita abans de la restauració amb un angelot músic | Plànol de la Barcelona picassiana

8. Taller de Nadal “Picasso i la Música”: taller d’instruments musicals realitzat conjuntament amb el Museu de la Música pensat per a nens a partir de 6 anys.

Taller de Nadal

9. Compra d’entrades online: hem millorat el servei de compra online per garantir una compra el més pràctica possible. I així també eviteu les cues!

10. Regala Articket BCN y el carnet del Museu Picasso: una idea pràctica i cultural de regal per aquest Nadal per visitar el museu durant tot l’any a un preu ben assequible.

L’equip del museu us desitja unes molt Bones Festes!

Cristina Martín
Gestió de xarxes socials

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *