Keep Calm and Ask a Curator, edició 2013

El passat 20 de setembre es va celebrar la tercera edició de Ask a Curator. Aquesta és una iniciativa internacional que insta a gent d’arreu del món a preguntar als conservadors i treballadors del museus especificitats sobre la gestió dels diferents museus i institucions culturals via Twitter sota l’etiqueta #aksacurator. Enguany la participació ha arribat als 622 museus de 37 països diferents i un total de més de 26.000 tweets.

Ask a curator

I aquestes xifres fan reflexionar, i força! A cada edició ha augmentat el nombre de museus inscrits i de preguntes i respostes emeses tant a nivell genèric com a museus en particular. I els continguts tractats van des de consultes concretes de les col·leccions a la feina i formació dels conservadors, passant per educació, visitants, accessibilitat, comunicació, exposicions… la llista és llarga. Entre el mar de preguntes i respostes és difícil, per no dir impossible, fer una selecció acurada de tweets interessants de la jornada sense deixar-nos-en cap, però a continuació us presentem una selecció de preguntes amb algunes de les seves respostes:

La participació d’enguany ha estat molt positiva tant dels particulars com dels museus i el hashtag #askacurator ha tornat a ser trending topic. Hi haurà una propera edició el 2014? Esperem que sí i que la gent segueixi encuriosida per esbrinar les interioritats dels museus i les institucions culturals.

Cristina Martín
Gestió de xarxes socials

Enllaços relacionats
Preguntes i respostes als conservadors: Ask a Curator 2012
Tot el que sempre has volgut saber sobre el museu: “Ask a Curator”
Després d’ASK a CURATOR: notes per a la valoració d’una bona idea

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *