Picasso, el ceramista de la tradició mediterrània

El passat 27 d’abril, es va inaugurar l’exposició “Picasso céramiste et la Méditerranée” al Centre d’Art de la vila d’Aubagne, l’antiga capella dels “Pénitents noirs” restaurada el 2011.

Inauguració exposició ceràmica Aubagne

Inauguració de l’exposició de ceràmica

Comissariada per Joséphine Matamoros i Bruno Gaudichon, és una important representació del treball de Pablo Picasso en aquest àmbit creatiu, amb unes 150 obres pràcticament totes elles peces úniques no seriades, tot presentant les diverses tècniques, des de les rajoles, pinyates i fragments trencats amb dibuixos de Picasso, passant per les gerres i plats que l’artista decorava en el propi taller de ceràmica dels Ramié a Vallauris i acabant amb aquelles extraordinàries peces de caire escultòric que també va modelar. Hi ha peces mai presentades abans al públic.

Inauguració exposició ceràmica AubagneInauguració exposició ceràmica Aubagne

Assistents a la inauguració de l’exposició

El muntatge curós de la presentació permet la comparativa visual de diferents peces alhora i la contemplació dels reversos dels plats o veure-les en 360º des de totes les perspectives, moltes d’elles també il·luminades des de sota.

Algunes de les peces de l'exposició

Algunes de les peces de l’exposició. Fotos: Marc Munari

El Museu Picasso ha deixat dues obres de la nostra col·lecció en préstec per aquesta exposició, Cursa de braus i peix (1957) i Tres nus sobre fons fosc (1948), que fa poc van ser exposades en el marc de “Ceràmiques de Picasso. Un regal de Jacqueline a Barcelona”, una exposició també centrada en la passió de Picasso per la ceràmica i per la tradició mediterrània.

És un dels grans esdeveniments inclosos en la celebració de l’any Marsella / Provença 2013 Capital Europea de la Cultura i tindrà una segona etapa al Museu Nacional de  Sèvres – Ciutat de la ceràmica, a tocar de París a partir de finals de novembre.

Lluís Bagunyà
Relacions internacionals

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *