Els textos espanyols de Picasso al Club de Lectura

La sessió de comentari de Textos españoles: 1894-1968 de Pablo Picasso amb la Malén Gual, conservadora general del museu, va ser una delícia. Poques vegades al Club de Lectura hem pogut completar amb imatges de l’obra del pintor uns textos que les reclamaven amb tanta força.

Coberta del llibre "Textos españoles: 1894-1968"

La poesia de Picasso, surrealista, nostàlgica (d’una Espanya que ja no existia), obsessionada pel menjar, tendra però també luxuriosa, carregada de paraules i de frases antigues, molt influïda per Góngora però també pels seus contemporanis (com Alberti o Breton), era una manera en què la força creativa de Picasso trobava sortida quan per alguna raó es trobava en un moment, si no mort, al menys de dubte, en la pintura. Moltes vegades apunta als mateixos temes: el toro, la guitarra, Sabartés. I sempre és una manifestació de llibertat creadora.

Continuem, en la darrera sessió d’aquest curs (com passa el temps!) amb No soy yo. Autobiografía, performance y los nuevos espectadores, de Estrella de Diego.

Jordi Carrión
www.jorgecarrion.com

Enllaços relacionats
La nova temporada del Club de Lectura

2 Comments
  • Jaume
    abril 18, 2013

    Me hubiera gustado asistir a esa interesante sesión del Club de Lectura, pues pocos son los estudios que han tratado sobre Picasso poeta. Rafael Inglada, como bien sabéis, es el investigador y editor de “Textos españoles 1894-1968” de Pablo Picasso, y me gustaría dejar aquí pistas o información sobre su trabajo, que puede consultarse en el siguiente blog: http://rafaelinglada.blogspot.com.es/2008/02/bio-bibliografa.html , y también en una nota de prensa de cuando se presentó el mencionado libro: http://www.diariosur.es/20061023/cultura/investigador-rafael-inglada-reune_200610231831.html . Comentar también que existe otro interesante libro sobre el tema, “Picasso poète”, de Androula Michaël, editado por Beaux-Arts de Paris.

  • Museu Picasso
    abril 19, 2013

    Muchas gracias Jaume por tu aportación tan completa y por ilustrarnos con estos enlaces y libro. Un saludo

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *