La nova temporada del Club de Lectura

Aquesta setmana reprenem les sessions del Club de Lectura que enguany es faran el segon dijous de cada mes. En la tercera edició d’aquest programa comptem, com els altres anys, amb la coordinació i col·laboració de Jordi Carrión, que moderarà unes sessions que compten ja amb un públic molt fidel.

Participants al Club de Lectura, edició 2011-2012

Participants al Club de Lectura, edició 2011-2012

De les línies que seguirem aquest any destaquem la de Picasso i la seva relació amb Barcelona. A més a més, en aquestes noves sessions també parlarem sobre lectures vinculades al 50è aniversari del museu (que celebrarem aquest 2013), així com a la commemoració dels 75 anys del quadre del Guernica que Picasso va pintar en relació als bombardejos i sobre la importància del dibuix.

Inaugurem les sessions aquest mes d’octubre amb una novel·la que parla sobre la Barcelona en què va viure Picasso: La ciudad de los prodigios, d’Eduardo Mendoza.

Punt de llibre del Club de Lectura

Punt de llibre del Club de Lectura

Al novembre, i en relació al Big Draw, la Festa del Dibuix que celebrarem el proper 21 d’octubre parlarem del llibre Sobre el dibujo, de John Berger amb Lali Bosch, professora de Filosofia i comissària d’exposicions.

Al mes de desembre recordarem els bombardejos de Guernika i el quadre que en va pintar Picasso amb el llibre d’Antoni Saura Contra el Guernica, presentat a càrrec d’Antoni Marí, poeta, assagista i Catedràtic de Teoria de l’Art de la Universitat Pompeu Fabra.

Guernica de Picasso

Guernica. Pablo Picasso, 1937. Oli sobre tela. Museo Reina Sofía

Començarem les sessions de l’any 2013 al gener amb una lectura sobre Barcelona comentada pel mateix autor: La gran novel·la sobre Barcelona, de Sergi Pàmies.

Les sessions dels mesos de febrer, març i abril les dedicarem a celebrar el 50è aniversari del museu. Al febrer parlarem sobre els agents que el van fer possible en el marc del llibre d’Agustí Pons El notari Raimon Noguera i el llegat de Picasso, Miró i Pau Casals presentat per Clàustre Rafart, comissària d’exposicions del museu.

Al març ens centrarem en la reflexió sobre la Barcelona dels anys 50 i 60 amb la novel·la de Juan Marsé Rabos de lagartija, presentada per Lluís Izquierdo, poeta, assagista i Catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat de Barcelona.

De cara a l’abril parlarem amb Malén Gual, conservadora de la Col·lecció, sobre els Textos españoles: 1894-1968, de Pablo Picasso, per tal de parlar de la vinculació  de l’artista amb Espanya en general i amb Barcelona en particular.

Per últim, al maig clausurarem les sessions amb una lectura entorn a l’exposició “Yo, Picasso. Autoretrats” que s’inaugurarà a finals del mateix mes. L’obra que tractarem és No soy yo, d’Estrella de Diego, i en parlarem amb Eduard Vallès, comissari independent d’exposicions.

Redacció del museu

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *