Al Club parlem de crear dibuixant i molt més…

Parla’ls de batalles, de reis i d’elefants, de Mathias Enard, va ser un fabulós punt de partida per xerrar tant sobre la novel·la (el misteriós i no documentat viatge de Miquel Àngel a Istambul amb l’objectiu de dissenyar un pont que unís les dues ribes de la ciutat) com sobre altres qüestions més o menys relacionades amb el text, des de la representació de l’alteritat i el conflicte entre orientalisme i realitat oriental, fins a Picasso i els grans artistes que d’una manera o una altra podem llegir a través de Miquel Àngel i de la seva forma de pensar i d’exercir l’art total. La conversa va ser molt interessant i un públic nombrós hi va participar amb entusiasme.

Notes que il·lustren un article sobre la suposada visita de Miquel ângel a Istambul

Notes que il·lustren un article sobre la suposada visita de Miquel ângel a Istambul. Font

“Gairebé em molestava que fos un pont, el que Miquel Àngel va anar a crear a Istambul” va indicar-nos Mathias durant la conversa: “La imatge del pont unint les dues ribes, unint Orient i Occident, semblava massa estereotipada, però sembla ser que és el que realment hi va anar a fer”. La trobada gairebé casual d’una breu i ambigua nota sobre aquest viatge en una biografia sobre l’artista va ser el punt de partida d’aquesta novel·la, que va generar una recerca per Roma, Istambul i Florència, entre d’altres ciutats.

Per a la propera sessió comptarem amb la presència de l’Eduard Vallès, per comentar Picasso, retratos y recuerdos, de Jaume Sabartés.

Jordi Carrión
www.jorgecarrion.com

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *