L’ull de Picasso

Qui era l’home Picasso? Què percaçaven a cada instant els seus ulls rodons, expectants i àvids? Què xuclaven, aquells ulls? La silueta sensual de l’amazona Rosita del Oro? Les gresques compartides amb en Casagemas i companyia? La humanitat de Grock, el seu amic pallasso?

Diumenges de Circ. Foto: Jordi Mota

La resposta és elemental i complexa alhora: els ulls de Picasso xuclaven la Vida. Per això va voler sublimar la gloriosa precarietat dels saltimbanquis durant les llargues hores d’espera d’aquella altra glòria, etèria i fugaç, que només esclata i resplendeix a la pista.

Diumenges de Circ. Fotos: Jordi Mota

El circ del segle XXI no és el mateix que el dels inicis del XX, com tampoc no ho és el públic ni ho és la societat. Però d’aquells saltimbanquis, d’aquells éssers humans immortalitzats per Picasso, els circaires del segle XXI en conserven la flaire, l’instint, l’esperit, la generositat, l’infinit respecte per l’espectador.

Diumenges de Circ. Foto: Jordi Mota

Aquest és el criteri essencial de la programació Diumenges de circ al Picasso. Les 7 companyies que sotmetem a la consideració del nostre públic, cada una amb el seu propi estil, viuen i treballen a partir d’aquest criteri essencial. I ens aporten un rigor artístic que, tot bevent de la tradició, s’expressa amb el llenguatge circense propi del nostre segle. Són artistes catalans, britànics, danesos, francesos, suecs i italians, que enriqueixen amb mirades noves la més vital de les arts escèniques. Ens agrada pensar que els ulls de Picasso també xuclarien àvidament aquests 7 espectacles que hem seleccionat per a vostès.

Diumenges de Circ. Fotos: Jordi Mota

Jordi Jané
Director artístic de Diumenges de circ al Picasso

Les properes sessions de circ es realitzaran en un nou horari a les 18h.

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *