Club de Lectura: tanquem la temporada amb ganes de començar la nova!

La darrera sessió del Club de Lectura va comptar amb la presència de dos agents culturals de primer ordre en el panorama espanyol actual: l’artista Pedro G. Romero i l’escriptor i editor Julián Rodríguez. A partir de la reflexió de les similituds entre dues obres aparentment diferents, com són una simetria en l’evocació argumental, l’estructura fragmentària i el concepte de l’arxiu que recorre ambdues obres, els participants van destacar la llibertat formal i conceptual de les seves propostes, Las correspondencias i Ninguna necesidad, respectivament. Vam parlar també sobre com el context de recepció determina que un text sigui o no considerat com a literatura.

En Julián Rodríguez va mencionar, en relació a la seva obra, com enfocava el seu treball adreçant-se a un “lector actiu”; mentre que Pedro G. Romero va fer referència a l’economia com a eix principal en la seva obra i com aquest àmbit es reflectia en els seus escrits.

Tot plegat, en un clima de reflexió sobre l’avantguarda similar al que devia de viure Picasso durant els anys 20 i 30 a París.

Vam aprofitar per a presentar el programa del curs vinent, que comptarà amb convidats d’excepció, com ara Enrique Vila-Matas i Mathias Enard. Per a la primera sessió de la nova temporada, prevista per al 6 d’octubre, us proposem la lectura de Recuerdos íntimos, de Fernande Olivier. Aquesta lectura es farà en el marc de l’exposició “Devorar París”, i ens acompanyarà Isabel Cendoya, Coordinadora de l’exposició. Molt bon estiu.

Jordi Carrión

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *