Javier Cercas participa en el Club de Lectura del Museu Picasso

La sessió d’abril del club de lectura va tenir un convidat molt especial: en Javier Cercas, que ens va parlar sobre  Soldados de Salamina, que era la novel·la ideal en el context de l’exposició “Vinyetes al front”.

Javier Cercas i Jorge Carrión durant la sessió del Club de Lectura

La conversa, totalment protagonitzada pels participants del club, va anar des dels detalls de la ficció (el personatge de Miralles, l’estructura postmoderna, l’ús de l’auto-ficció…) fins a les relacions entre la literatura i la memòria i la història (el cas real de Sánchez Mazas, la recepció de l’obra, el fenomen de la novel·la sobre la guerra civil espanyola…). També l’espai de la sessió va ser prou especial: el nou edifici, seu del Centre de Coneixement i Investigació del Museu Picasso, obra del taller d’arquitectura de Jordi Garcés.

Assistents a la sessió del Club de Lectura del museu | Javier Cercas | Nou Centre de Coneixement i Investigació

La sessió de la setmana vinent també té protagonistes, tant literaris com presencials: Pepe Serra, Director del Museu Picasso, ens acompanyarà per parlar del llibre Conversaciones con Picasso, de Brassaï, fotògraf i amic personal de Picasso. El mateix artista va dir “Si algú em vol entendre, ha de llegir aquest llibre”, així que aquesta serà una sessió única per aprofundir en el coneixement picassià.

Jorge Carrión

En el llibre, el tema de la memòria històrica és clau. Aquest aspecte s’ha recollit també a l’exposició, en el marc de la qual convidem a testimonis dels intensos bombardeigs que va patir la ciutat, i que ens ho explicaran en persona el dia 4 de maig. Si ens voleu fer arribar els vostres records o els de la família, els incorporarem en el marc de l’activitat.

Enllaços relacionats
www.jorgecarrion.com
Àlbum de fotos del Club de Lectura

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *