Amsterdam es vesteix de Picasso

El Van Gogh Museum d’Amsterdam acaba d’ inaugurar la primera etapa de l’exposició “Picasso a París, 1900-1907”, coorganitzada amb el Museu Picasso de Barcelona, que la presentarà a partir de l’1 de juliol.

Muntatge i presentació de l’exposició “Picasso a París, 1900-1907” a Amsterdam

Es tracta d’una mostra que explica com el Pablo Picasso de dinou anys que arriba per primer cop a París en el marc de l’Exposició Universal de 1900 esdevé en molt pocs anys el capdavanter de l’avantguarda, després d’emmirallar-se en els artistes que hi residien i devorar àvidament tot allò que li podia ser útil, des de Van Gogh i Gauguin a Steinlen, Rodin o Puvis de Chavannes. La presentació a Amsterdam posa el seu major èmfasi en l’obra de Picasso, amb gran nombre d’obres mestres del període, entre les quals catorze obres prestades pel Museu Picasso de Barcelona.

Algunes de les obres prestades pel Museu Picasso: L’espera (Margot) i Retrat de la senyora Canals

La inauguració va ser conduïda pel director del museu holandès, Axel Rüger. L’acte amb nombrosa assistència va comptar amb la presència als primers rengles del President de la Van Gogh Foundation, Willem Van Gogh i altres familiars de l’artista. Hi va assistir, Charo Otegui, Presidenta de la Sociedad Estatal de Acción Cultural, que dóna un important suport al projecte. En representació del nostre museu, hi érem el director, Pepe Serra, i jo mateix, com a responsable de Relacions Institucionals.

Presentació de l’exposició a càrrec del director del Van Gogh Museum, Axel Rüger

La mostra ha estat comissariada per la gran experta picassiana Marilyn McCully, que és alhora l’autora principal del llibre-catàleg, amb la coordinació editorial de Michael Raeburn, que es publica simultàniament en anglès, francès, holandès, castellà i català en coedició dels dos museus amb la casa belga Mercatorfonds.

Assistents a la inauguració passejant-se per les sales de l’exposició

L’abraçada, Margot, Retrat de la senyora Canals, Natura morta són algunes de les nostres obres ara a Amsterdam. A l’exposició a l’estiu, el Museu Picasso de Barcelona hi afegirem una major proporció d’obres d’altres artistes, que ressaltaran el context vital i artístic amb què Picasso va conviure en aquells seus anys crucials, i acollirem els 13 préstecs del propi Van Gogh Museum.

Lluís Bagunyà
Contractació i Relacions Institucionals

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *