Malabarismes al carrer Flassaders: les obres del Picasso avancen

Aquesta setmana passada des de les finestres de la plaça Sabartés vàrem poder veure un excel·lent exercici de «malabarisme».

La grua que ha aixecat l’edifici annex del Museu Picasso va ser desmuntada i traslladada en el que es pot qualificar de prodigi de la mobilitat.

Van ser 12 hores de feina de l’empresa constructora. Un cop tallat el trànsit del carrer Princesa, es va traslladar peça a peça la grua des del centre de la plaça i amb un camió llançadora fins al carrer Princesa. Us imagineu el que representa?

No va ser fàcil, el cap d’obres, en Manolo treia fum. Cada peça de la grua exigia primer de tot ser retirada mitjançant una altra grua mòbil fins al camió llançadora i d’aquest una altra grua ubicada al carrer Princesa posava les peces als camions que les havien de transportar.

Les obres del nou edifici del Museu Picasso a la pl. Sabartés. Foto: Josep M Llobet

Les grues d’obres tenen moltes peces, però sobretot tenen uns pesos, barres de formigó, que les mantenen ancorades a terra per tal de que puguin treballar amb seguretat, que pesen….

Bé, tot i les dificultats cap al vespre el nou edifici ja quedava alliberat de l’estructura metàl·lica que l’ha fet créixer, i ara més que mai es comença a veure el que definitivament serà el Centre de Coneixement i Recerca del Museu Picasso.

A la façana principal ja s’han posat els primers vidres, que d’aquí a pocs dies l’han de recobrir totalment. I els laterals, un dóna al pati Noguera i l’altre al carrer Flassaders, ja estan pràcticament acabats. Són blancs i donen una lluminositat increïble molt necessària en aquests carrers tan estrets!!

Efectivament l’obra entra ja en la recta final i es preveu que s’entregarà a mitjans de gener. Ja sabeu que sempre és complicat donar per acabada una obra, però pensem que Santa Eulàlia pot ser un moment molt oportú per ensenyar a la ciutat la tant necessària ampliació del Museu Picasso.

Tant de bo que s’acompleixin els terminis!!

Núria Fradera
Gerent

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *