Presentació de la programació 2010-1011: molta feina feta i molta feina encara per fer!

Aquesta setmana hem presentat la programació de la temporada 2010-2011, que enguany ens complau especialment perquè és el resultat de l’evolució i dels objectius principals que el museu es va marcar ara ja fa tres anys:

  • potenciar la recerca i el coneixement des del propi museu com a base a partir de la qual s’elaboren els projectes
  • continuar la revisió de les narratives picassianes i la recepció crítica de l’artista en l’entorn barceloní i espanyol

Aquesta programació és una proposta de major complexitat que en anys anteriors, amb projectes que principalment s’han elaborat des del centre i que tenen la voluntat de seguir convertint el museu en un espai de debat i de participació.

A grans trets, m’agradaria destacar que el programa d’exposicions continua la revisió dels discursos picassians i accentua la recerca i la producció pròpia basades en la col·lecció, amb una política de préstecs que posa en valor la nostra col·lecció. La política de préstecs és, també, programació. Aquest any obres del Museu Picasso han estat presents a 22 exposicions locals i internacionals. Posar les nostres obres en contextos diferents els dóna potencia. No només la col·lecció es veu enriquida amb nou coneixement, sinó que també representa valor per a Barcelona que és, també via exposicions, present a tot el món.

Per altra banda, els programes públics del museu assoleixen un sòlid desplegament, oferint un ampli ventall de projectes per a públics i interessos diversificats, des de nivells educatius escolars i universitaris fins a projectes de caire social i de proximitat, passant per propostes per a públic adult i familiar. Aquest any el museu organitza per primera vegada el Big Draw, una festa del dibuix que s’escamparà pels barris del voltant del museu on tothom és convidat a participar-hi.

En l’àmbit de les xarxes 2.0, el museu ha assolit una posició de referència en l’àmbit nacional i internacional, i hem consolidat la presència i participació en les comunitats on-line. Pel 2011 seguirem treballant per utilitzar les xarxes socials com a plataforma de comunicació multidireccional, per incrementar els nivells d’interacció amb els usuaris i per elaborar aplicacions per a dispositius mòbils.

Per veure el programa d’exposicions previst i les línies de programació d’activitats i educatives que s’han desenvolupat, podeu accedir al dossier de premsa.

Així doncs, us convidem calorosament a prendre part d’aquestes propostes, que esperem que gaudiu. Ens agradaria molt comptar amb la vostra participació i encara més rebre el vostre feed-back: després de tot, sense vosaltres res del que fem té sentit i per tant la vostra opinió compta… i molt!

Pepe Serra
Director

Què hi trobeu a faltar a la programació?
Recomanaries la visita al Museu Picasso, presencial o virtual, per què?

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *