Inauguració “Picasso davant Degas” als EUA: a la tardor, única seu europea al Museu Picasso Barcelona!

El passat 12 de juny es va inaugurar al museu del Sterling and Francine Clark Art Institute l’etapa americana de l’exposició “Picasso davant Degas” que tindrà la seva única presentació europea al Museu Picasso de Barcelona a partir del 14 d’octubre.

El Clark Institute és un prestigiós centre de recerca en història de l’art situat al campus universitari de Williamstown (Massachusetts) i és al bell mig d’una àmplia area de Nova Anglaterra, al nord de la ciutat de Nova York, que té una excel·lent activitat cultural durant l’estiu. Aquest acte s’emmarca en l’anomenada “Gala d’estiu” del centre, que va reunir més de 300 persones en els jardins exteriors.

Camí de The Clark Banderola Jardí de The Clark

Inauguració de l'exposició Inauguració de l'exposició

Arribant a The Clark, banderola i jardí | Durant la inauguarció, Richard Kendall, Lluís Bagunyà i Elisabeth Cowling

Inicialment previst al jardí, l’acte es va haver de desenvolupar, per la pluja, a l’interior d’una carpa i al vestíbul amb els parlaments del Director del Clark, Michael Conforti, així com dels dos comissaris científics de la mostra, Elizabeth Cowling i Richard Kendall. Jo hi vaig anar en representació del Museu Picasso.

Algunes de les obres destacades de la col·lecció del Museu Picasso de Barcelona són presents en aquesta exposició al Clark: Retrat de la senyora Canals (MPB 4.266), Autoretrat (MPB 110.076 ) i Retrat del pare de l’artista (MPB 110.331).

Material de l'exposició

Material gràfic de l’exposició

L’acte també va servir per inaugurar una exposició dedicada a Juan Muñoz, comissariada per Carmen Giménez i amb presència de la seva vídua la també artista Cristina Iglesias, presentada en un altre pavelló del complex.

Lluís Bagunyà
Contractació i Relacions Institucionals

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *