Voleu llegir els relats guanyadors inspirats en obres de Picasso?

Dilluns 10 al vespre vam celebrar l’acte de lliurament dels premis als millors relats curts, “Picasso en Lletra”, que el museu va coorganitzar amb UOC-LLetra.

La tasca del jurat, composat per Biel Mesquida, Màrius Serra, Llorenç Valverde, Mercè Ibarz i Pepe Serra, no va ser menor. Més de 300 micro-relats, tots ells inspirats a partir d’una de les sis obres de Picasso proposades que integren la nostra col·lecció, tots interessants, alguns excel·lents. El públic assistent va poder escoltar en directe els relats de la veu de les seves autores o dels jurats. Les tres obres que han inspirat més als participants han estat L’abraçada, Retrat de la mare i Terrats de Barcelona. La creativitat i la imaginació desplegades ens han fet veure les obres d’una manera diferent.

Premiades
Les premiades: davant: Aina Rourera i Alexia Sarabia; darrera: Sebina Pulvirenti,  Marta Ribaudi, Ana Valdés. La sisena premiada, de Cambrils, no va poder ser-hi. Des d’aquí la felicitem també. Foto: Jordi Mota

Us n’heu adonat? Doncs sí, hem de parlar de guanyadores en femení! No ha estat gens volgut, s’han seleccionat els relats en funció de la seva qualitat, interès, imaginació i en aquesta primera edició hem tingut només guanyadores. La procedència ha estat ben variada: Badalona, Barcelona, Cambrils, Horta de Sant Joan, Igualada, Villena.

Pepe Serra presentant els premis Màrius Serra i premiada
El jurat. D’esquerra a dreta: Llorenç Valverde (Vicerector de la UOC), Pepe Serra, Màrius Serra, Mercè Ibarz.
Màrius Serra amb una de les guanyadores, al fons Pepe Serra, director del museu. Fotos: Jordi Mota
Llegint el relat Carnet Picasso
Erik Hauck, cap de Comunicació de la UOC, amb l’autora del relat guanyador en anglès.
Les dues guanyadores de relat en català de menors de 13 anys exhibint el seu carnet del museu, part del premi. Fotos: Jordi Mota

Avui publiquem els micro-relats guanyadors, n’anirem publicant també alguns altres dels molts que s’han rebut i que van ser destacats per algun membre del jurat.

Relats

Enhorabona a les guanyadores i a tot@s els participants. El nostre agraïment al jurat i a la directora de UOC-Lletra, Teresa Fèrriz, per una col·laboració entusiasta i fluïda.

L’any vinent, també a l’abril repetirem concurs de micro-relats amb altres obres de la col·lecció. Aneu esmolant la imaginació!

Us convidem a llegir els relats i a deixar-hi el vostre comentari o… el vostre relat!

Redacció del museu

4 Comments
 • Anna Guarro
  novembre 30, -0001

  I moltes gràcies a tu, Teresa, i a tot el teu equip de LletrA i de la UOC, us vàreu volcar en aquest projecte! Ha estat una magnífica col·laboració, tant a nivell professional com personal!

 • Teresa Fèrriz
  maig 13, 2010

  Gràcies a la Conxa Rodà i a l’Anna Guarro, al capdavant d’un equip esplèndid! L’acte de lliurament dels premis va ser tot un goig.

 • Magda Sánchez
  maig 30, 2010

  M’agradaria poder llegir més micro-relats. Això és possible? Gràcies

 • Admin
  juny 3, 2010

  Hola Magda,

  Properament penjarem una selecció de més micro-relats a la web del museu.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *