El Museu Picasso, premiat com a millor projecte en xarxes socials a Best of the Web 2010

Aquest havia de ser un post per fer un resum i una valoració del congrés Museums and the Web 2010, celebrat del 13 al 17 d’abril a Denver, EUA, sobre el qual ja vam avançar informació en un post de fa poc. El congrés ha reunit a més de 600 especialistes internacionals en temes d’usos i disseny de webs culturals, gestió de col·leccions online, construcció de xarxes socials en entorns 2.0 i recursos mòbils i multimèdia disponibles per a institucions culturals.

Però en el marc d’aquest congrés hi ha hagut un esdeveniment que fa que vulguem canviar lleugerament l’enfocament d’aquest post i que ens ha fet molta il·lusió: el congrés ha donat el premi a la millor tasca en gestió de comunitats 2.0 al Museu Picasso!

Cada any al M&W hi ha el lliurament dels premis “Best of the Web”, per donar reconeixement a propostes en diverses àrees d’Internet que recullen i donen resposta de manera creativa i eficaç a les necessitats del projecte de la institució o museu que el lidera.

Entre les diverses categories premiades, hi ha les de millor projecte educatiu online (enguany ha guanyat el projecte del MoMA MeetMe), web per exposició (també el MoMA, amb la web per l’exposició Bauhaus: Building for Modernity), projecte de petit cost i format (Dulwich Picture Gallery, Dulwich OnView), recerca (Victoria and Albert Museum, V&A Search the Collections), innovació (Royal Observatory, Greenwich, SolarStorm) i xarxes socials, que és a la que el Picasso havia estat nominat.

Premi

El concurs és internacional i hi participen webs culturals d’arreu del món, que són revisades per un panell de jutges format per professionals tant del món dels museus i institucions culturals com d’empreses de disseny i programació. En aquesta edició, el panell de jutges estava format, entre d’altres, per representants de The Metropolitan Museum of Art (Nova York), del Museum of Science and Industry (Chicago), del British Museum (Londres), del Getty Institute (Los Angeles) i de la Universitat d’Art i Disseny (Hèlsinki).

Tot un honor, doncs, ser valorat per experts com aquests com el millor projecte 2010 en aquesta categoria. Estem molt agraïts amb el reconeixement a la tasca desenvolupada des del museu que aquest premi representa i que, veritablement, és un reconeixement a tots els treballadors del Picasso, els quals amb la seva feina del dia a dia possibiliten que hi hagi històries a explicar i que les xarxes socials que hem construït tinguin un sentit.

I també estem molt agraïts a tots vosaltres, els nostres lectors i seguidors del blog i del Twitter i als “fans” de Facebook i Flickr i YouTube i de totes les altres les xarxes socials on hem participat. Sense vosaltres res d’això no tindria sentit. La vostra aportació és, a hores d’ara, de gran valor per al Museu.

Conxa Rodà i Anna Guarro

6 Comments
 • Montse Huguet Valle
  abril 21, 2010

  Moltes felicitatsper aquest Premi.¡¡¡¡
  Segur que us ho mereixeu¡¡¡
  Una abraçada¡

 • admin
  abril 21, 2010

  Moltes gràcies Montse!

 • Jaume Maymó
  abril 22, 2010

  hem comentat algun cop l’important treball que heu fet i esteu fent a través dels nous suports digitls de comunicació i, sobretot, d’inter-relació.
  aquest premi ho confirma.
  moltes felicitats Conxa i Anna, i a tots els companys del Museu!!!

 • Mar Sánchez
  abril 16, 2010

  Moltes felicitats! “la feina ben feta, no te fronteres, ni te rival” 😉

 • Mar Sánchez
  abril 26, 2010

  Moltes felicitats! \”la feina ben feta no te fronteres, ni te rival\” 😉

 • admin
  abril 27, 2010

  Moltes gràcies Mar!! 😀

 • María
  maig 23, 2010

  Enhorabuena!!!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *