De participant al mw a stranded : un viatge museístic Denver-NY-Barcelona

Per fi de tornada a Barcelona, sent una dels stranded (paraula nova per a mi, ara massa familiar, que podem traduir com a encallat, penjat), m’agradaria compartir algunes primeres impressions. La passada ha estat una gran setmana per al Museu Picasso.

Va començar amb la jornada Museus-Wikipedia que va significar per a les dues comunitats un primer acostament a gran escala. Com a resultat directe dels nostres tweets i blog sobre això, hem rebut un missatge d’un viquipedista local oferint cooperar. I tenim la intenció d’incloure algunes pràctiques sobre monitorizació i escriptura a la Wikipedia per als estudiants del nou Postgrau sobre  Gestió museística que el museu i l¡IDEC-Universitat Pompeu Fabra estem a punt de llançar per la propera tardor.

MW MW

Jornada Wikipedia – Museus, Denver 13 abril 2010

Després de la trobada  Wikipedia van venir els tres dies d’intensa activitat de la Conferència Museums & the Web (fotos a Flickr). Un diluvi de bones presentacions, debats animats i interaccions i també alguns projectes en perspectiva. Grans dosis d’aliment per a l’intel·lecte (així com de menjar “real”!). Entre els contactes fets, alguns pel nou curs de postgrau que acabo d’esmentar.

Al final de la Conferència,  sorpresa doble. La bona: el projecte 2.0, de comunitat online del Museu Picasso va ser guardonat amb el Best of the Web en la categoria de social media! Estem molt agraïts a MW, al jurat i, sobretot, a la nostra audiència/usuaris que sou els autèntics mereixedors del premi.

MW MW

La segona sorpresa: el volcà i la consegüent cancel·lació de vols. Tenia escala a Londres… El dissabte 17 va ser una mica estressant, en primer lloc no sabíem ni quan ni com podríem tornar a casa. Als de United Airlines, només els puc dir: caldria que reviséssiu els vostres serveis d’informació. Quan tots els mitjans i les companyies aèries ja havien informat de la cancel·lació de vols, ells encara confirmaven els seus vols a Londres, tant en la seva pàgina web com per telèfon! Quan això va quedar aclarit i ens vam quedarencallats per uns quants dies, vaig decidir treure el màxim partit de la situació i, juntament amb Maria Souza,  d’Oporto, també stranded, vam decidir passar aquests dies a Nova York, des d’on teníem ara el nostre vol de tornada.

Aquests dies han demostrat ser una magnífica oportunitat per tornar a visitar museus, tenir reunions amb els museus de NY (entre ells l’equip de Social Media del MoMA, @MuseumModernArt, gràcies, Víctor i Allegra!) O la quedada “mòbil” organitzada per @mia_out per a nosaltres, els stranded, on dues persones de museus, dos viquipedistes i tres dissenyadors vam discutir sobre Wikipedia, la interpretació mòbil, l’externalització i les xarxes socials.

MW MW

Amb l’equip de Social Media del MoMA | Reunió informal sobre museus i interpretació mòbil, NY

El retard va representar que no pogués participar a la taula rodona de l’Ici-CCCB sobre institucions culturals 2.0, però el museu hi va ser molt ben representat.

I… finalment, però no per això menys important, el llibre de Twitter for Museus, editat per Museumsetc, que es va publicar la setmana passada. Conté un capítol en què ’expliquem l’experiència del @museupicasso a Twitter. El capítol es pot descarregar gratuïtament a http://pea.to/eK.

Amb tot plegat, tant pel premi com pel llibre, hem estat rebent tones de DMs (missatges directes a Twitter), tweets, RTs (retweets) i correus electrònics. Estem immensament agraïts a tots els amics i seguidors del @museupicasso.

Més detalls sobre la Conferència Museums & the Web i sobre museus de Nova York en propers escrits.

Conxa Rodà
Coordinació de projectes
@innova2

No Comments Yet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *