El Museu Picasso al Twitter @museupicasso

Sí! Finalment, hem entrat a Twitter, la xarxa social que ens faltava per completar la primera fase de la nostra presència a les xarxes socials, iniciada el maig del 2009. Potser alguns de vosaltres us preguntareu però, no hi era ja el museu a Twitter? I altres potser es preguntin perquè no hi eren? O fins i tot, per què ara?

Tinc respostes per a totes aquestes preguntes (més o menys). La primera és clara: No, no hi érem. I existeixen diverses raons que ho expliquen. En primer lloc, per començar des de baix i anar creixent. Hem obert aquest blog i perfils a Facebook, Delicious, Flickr, Youtube i Slideshare. Actualment, el blog i el Facebook són els que més dedicació ens requereixen. Twitter és enganyós, pot semblar que enviar un missatge curt de tant en tant no implica gaire temps. Res més enllà de la realitat: si s’hi vol tenir una bona presència és necessari tenir una estratègia que s’ajusti a l’estratègia general del museu i publicar tweets interessants i motivadors, així com reaccionar amb promptitud als tweets dels seguidors i DMs (Missatges Directes). Utilitzar el Twitter com un simple canal de difusió de les activitats crec que és fer-ne un mal ús i desaprofitar-ne les potencialitats. I si decideixes seguir altres museus i professionals (alguns museus no en segueixen cap) requereix una tasca diària que se suma a moltes d’altres. Per altra banda, fa sis mesos a Catalunya i la resta d’Espanya l’ús de Twitter era molt menor del que existeix ara mateix.

Per tant, i això respon a la tercera pregunta, vam decidir que ara ja estàvem millor preparats per iniciar una presència activa a Twitter. Fins avui hem publicat 172 tweets i hem arribat a prop de 800 seguidors. El widget de Twitter en directe a la barra lateral esquerra d’aquest blog actua també com una bona plataforma de difusió. Esperem que el compte @museupicasso seguirà creixent, mica en mica, tant en nombre de seguidors com en interacció.

Twitter

4 de març de 2010: 795 seguidors, 135 llistes

Massa tard? Espero que no, perquè encara que vaig llegir  al blog de Brian Solis, L’ Estrella Twitter: Nova o Supernova? que Twitter està de capa caiguda, i les estadístiques mostrades confirmen que la seva utilització està disminuint, al nostre país (i crec que en general a Europa),  estem encara en el camí d’anada. Al congrés Museums and the Web del proper abril, diria que hi tindrem encara un twitteig ben estès, continuant així l’espectacular creixement experimentat a l’edició del 2009.

He estat twittejant durant mesos en nom del museu com @innova2. Això ens ha proporcionat un tast de la plataforma. I, a dia d’avui, us puc dir que Twitter és actualment la meva primera i més important font d’informació i coneixement sobre els museus i les xarxes socials en general.

Conxa Rodà
Coordinació de Projectes

Quin creus que serà el futur de Twitter? Què en penses?

1 Comment
  • Cesc
    març 7, 2010

    Benvinguts a twitter. Ja m\’estranyava q no hi fossiu, tan actius q sou a 2.0

    Jo també crec q Twitter està encara en vies de creixement i li queda molt de recorregut. Si se sap triar bé, hi ha molt contingut interessant

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *