Al Picasso expliquem contes… amb imaginació

Dissabte 6 de març va tenir lloc el primer dels “Contes i Tocs” que, durant la primavera, la Patricia McGill explicarà a nens i pares dins les sales del museu.

Aquesta ha estat una activitat organitzada per la Marta Iglesias de Programes Públics. Jo vaig voler assistir-hi tant per l’interès professional de conèixer aquesta nova oferta del museu per al públic familiar com per, com a mare, viure aquesta experiència amb els meus fills.

Els assistents i la Patricia ens vam trobar al Pati Finestres del museu i allà ja va començar el conte. Monstres simpàtics de color blau, tres ulls i una cama van començar a brollar de la imaginació de tots, mentre ella ens feia agafar-nos a una corda i, tot estirant-la, ens portava per les sales del museu fins arribar a Las Meninas, on vam trobar més monstres, princeses, gats i gossos, cafeteres-aspiradores, pianos-vaixells i fins i tot el Petit Príncep i la caputxeta… Nens i pares anàvem afegint elements al conte i ella entrellaçava històries mentre ens oferia una manera diferent de mirar les obres de Picasso, basada en les seves paraules i la nostra imaginació, tant la de cadascú com la que entre tots varem construir.

Tot jugant amb els contes. Fotos: Jordi Mota

Vaig gaudir molt de l’activitat i veure la cara dels nens, fascinats per les històries que anaven sorgint, va ser una gran experiència. Però també ho va ser sentir-nos tan benvinguts per la resta de visitants del museu, que de sobte ens veien arribar, grans i petits agafats d’una corda i a voltes navegant, a voltes mig ballant, escoltant i proposant històries. Inconscientment, els imposàvem un canvi de ritme en la seva visita, però ells ens rebien amb grans somriures.

I és que per a tots han quedat molt lluny els dies en què, a les sales dels museus, els nens hi feien nosa. Més aviat ara s’entén com una necessitat per mantenir vives les obres que siguin viscudes pels infants, que aquests se les facin seves i les incorporin al seu món. I en aquest sentit crec que aquesta nova aposta del museu, que dóna la benvinguda a les famílies a les sales d’exposició, és molt valuosa.

Anna Guarro
Programes Públics

Quan aneu als museus amb nens què hi voldríeu trobar? Quines experiències en teniu?

3 Comments
 • Montse Huguet Valle
  març 12, 2010

  EM SEMBLA GENIAL AIXÒ DE FER CONÈIXER ALS INFANTS , AL NOSTRE GENIAL PICASSO¡¡

 • maria
  novembre 30, 2012

  La actividad nos ha encantado! Fuimos hace ya un mes y nuestro hijo sigue preguntando cuándo volveremos al Museu Picasso… desafortunadamente intentamos apuntarnos de nuevo pero ya el aforo estaba completo para las actividades que quedaban. Esperamos que se repitan en un futuro próximo, y gracias a Patricia por hacernos soñar y disfrutar con sus cuentos!

 • Museu Picasso
  desembre 4, 2012

  Muchas gracias María por tu comentario! Nos alegramos que la actividad os gustara tanto. Haremos más de cara al futuro, pero en el apartado de “Actividades previstas” puedes encontrar también otras actividades infantiles y familiares que os pueden interesar http://bit.ly/TGQWeh ¡Muchas gracias!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *