El Museu Picasso digital al món

Dues activitats recents vénen a sumar-se a la fase de creixement del projecte Internet del Museu. Per una banda, el Museu Picasso forma part, per segon any consecutiu, del Comitè Internacional de Programa del congrés de referència mundial Museums & the Web, que s’encarrega de l’avaluació i la selecció de les propostes de ponències, fòrums i tallers. L’edició d’enguany se celebrarà a Denver, EUA, i al comitè hi ha representants de centres tan prestigiosos com el Victoria & Albert Museum, Van Gogh Museum, Smithsonian American Art Museum, Walker Art Center o els Museum Studies de la John Hopkins University, EUA. El Museu Picasso és l’únic representant de l’estat espanyol al Comitè. Al blog Museus 2.0 podeu trobar la crònica del que va ser el congrés en l’edició 2009.

el-museu-picasso-digital-al-mon

Web del Congrés Museums & the Web.

D’altra banda, a l’octubre s’ha celebrat al Musée du Louvre el Rencontre Web-Musées dedicat a museus i 2.0. Tal com vam explicar al blog fa algunes setmanes, el museu va ser convidat a presentar-hi el projecte d’entrada a les xarxes socials i també la iniciativa participativa del Concurs de Fotografia Fes-te Fauvista a Flickr. Aquí podeu veure les fotografies guanyadores. I aquí el PowerPoint de la presentació a París de la web 2.0 del Museu Picasso.

el-museu-picasso-digital-al-mon2
Presentant la iniciativa del Museu Picasso a Flickr al Museu del Louvre, octubre 2009. Foto: Diane Drubay.

En una altra esfera, que ultrapassa l’àmbit digital, no voldria deixar d’esmentar que el museu està col·laborant i contribuint, juntament amb experts d’arreu del món, al procés participatiu online de revisió del llibre de Nina Simon sobre Museus participatius, que apareixerà al 2010. El llibre, que es troba en la fase final d’esborrany, ofereix una profunda reflexió teòrica il·lustrada amb bones (o fallides) pràctiques en participació als museus. A la vegada, és en si mateix un magnífic exemple de procés participatiu pel que fa a la revisió i edició dels continguts, fins i tot del títol. Al meu entendre, és un exemple tan interessant que ens comprometem a escriure aviat al blog sobre aquest procés editorial innovador.

Conxa Rodà
Coordinació de Projectes

Heu tingut alguna experiència 2.0 interessant en el món dels museus i/ o de l’art?

 

3 Comments
 • astorat
  novembre 16, 2009

  Una experencia de l’art de la falsificacio de Picassos es trova a la portada del cataleg de subhasta Brok de la ciutat de Barcelona 16 XI.2009 Fora bo que el Museu P. vetlles pel bon nom del sr PICASSO, es clamorosa la falsificacio

 • Mariona Lloret
  novembre 17, 2009

  que interessant aquest procés participatiu de llibre, expliqueu-ne + coses!

 • Redacció museu
  novembre 17, 2009

  T’agraïm molt la informació, “Astorat”. Aprofitem per fer un aclariment: és la Picasso Administration, amb seu a París, constituïda pels hereus de Picasso i gestora dels drets de la seva obra, qui certifica els originals i vetlla per l’ús correcte de la figura i obra de Picasso. El seu web és http://www.picasso.fr

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *