Museu Picasso 2.0: un espai per conversar

Benvinguts al Museu Picasso de Barcelona i benvinguts al blog!!!

El nostre, i vostre, museu és el resultat del desig de Picasso de deixar la seva petjada a la ciutat de Barcelona, on va fer el seu aprenentatge i on va passar llargues estades. Amb orgull podem dir que barcelonins i barcelonines posseïm un museu singular i excepcional, creat gràcies a la seva voluntat. El Museu Picasso de Barcelona és, sens dubte, el centre de referència per al coneixement dels anys de formació i fins l’època blava de Pablo Picasso. La col·lecció fa un salt cronològic fins el 1917, anys d’una nova estada de l’artista a la ciutat, i després fins al 1957, amb la sèrie completa de Las Meninas.

El museu és, doncs, una col·lecció que explica la relació de Picasso amb Barcelona i que pertany a tots els seus ciutadans i a tots els ciutadans del món. Aquesta col·lecció només te sentit si entre tots la posem en valor, ens la fem nostra i ens en feu saber la vostra visió.

Avui el Museu Picasso entra en l’espai 2.0, i per això us presentem el blog, que neix amb la vocació d’establir un diàleg permanent sobre el propi museu i sobre l’obra de l’artista. El blog va orientat, en primer lloc, a obrir un espai de participació sobre el museu, per tal que els visitants, virtuals o presencials, puguin tenir i compartir experiències amb valor afegit; i en segon a fomentar noves lectures sobre Picasso i l’art en general, generant mirades noves, més crítiques i més transversals, per tal de que cada generació el pugui reinterpretar.Tot això ho podrem fer comptant amb vosaltres, explicant-vos la nostra activitat interna i el nostre dia a dia com a institució i de tots els professionals que hi treballen. Hi podreu llegir, conversar i escoltar les veus dels conservadors, responsables d’exposicions, restauradores, educadores, comunicadors, de personal d’administració, de registre, de biblioteca, d’atenció al públic, i també del director. En definitiva, ens agradarà que conegueu el museu “per dins”, que ens ajudeu a redimensionar-lo i a convertir-lo en un centre de coneixement i investigació de referència mundial i que us el sentiu cada cop més vostre.

Necessitem la vostra participació per esdevenir, entre tots, conductors i creadors d’un escenari 2.0 de qualitat sobre el museu i sobre Pablo Picasso i la ciutat de Barcelona al món, establint debats i espais de reflexió sobre la seva obra i vida, i els personatges amb els que la va compartir, i sobre l’art en general (sobre d’altres museus i col·leccions, la creació artística en general, les TIC i l’art, i un llarg etcètera que esperem que ens ajudeu a construir). A més, també us convidem a participar a través de les altres eines digitals que utilitzem (Facebook, Flickr, Youtube, Delicious), accessibles des d’aquest mateix bloc o des de la home.

Així doncs no només us convidem a venir al museu, sinó que us convidem a participar en aquest espai virtual. Necessitem la vostra participació i la vostra exigència.

Gràcies per fer-ho possible.

Pepe Serra,
director del Museu Picasso de Barcelona

De quins temes us agradaria que tractéssim al blog?

Quins serveis creieu que ha d’oferir un museu avui?

4 Comments
 • Joaquim
  maig 26, 2009

  sí k corren nous aires al museu Picasso! és (o era) dels museus q m’hagués pensat q seria dels ultims a tenir blog, estar al Fbook. Felicitas. i posats a aportar: podreu explicar en alguna ocasió el procés de muntatge d’una exposició al Picasso?

 • Joaquim
  maig 26, 2009

  sí k corren nous aires al museu Picasso! és (o era) dels museus q m’hagués pensat q seria dels ultims a tenir blog, estar al Fbook. Felicitas. i posats a aportar: podreu explicar en alguna ocasió el procés de muntatge d’una exposició al Picasso?

 • Juan garcia
  maig 27, 2009

  Molt bé!! em sembla genial aquesta iniciativa… jo ja aniré explicant lo molt que m’agrada l’imatge de picasso i Barcelona…dos conceptes genials!!

 • Redacció museu
  maig 28, 2009

  Barcelona té sobretot dues marques, el Barça per l’esport i el Museu Picasso per la cultura. Avui és un gran dia, el Barça tri-campió i al museu entrem al 2.0

 • Helen
  juny 27, 2009

  Welcome to Social networking! Excellent implementation, looks liek you’re having a real good start and care for visitors’ impressions. I’ll be back to see how things are devolping. Loved your live explanation, very encouraging

 • admin
  juny 29, 2009

  Thank’s for your comment Helen. We hope you enjoy the blog and the other museum 2.0 webs

 • El primer museo español que aplica elementos 2.0 de modo abierto es el Museo Picasso
  maig 28, 2009

  […] El primer museo español que aplica elementos 2.0 de modo abierto es el Museo Picassowww.blogmuseupicassobcn.org/es/2009/05/museu-picasso-20-un-e… por angostura hace pocos segundos […]

 • Paco Luis
  maig 28, 2009

  Genial esta iniciativa para acercar el Museo Picasso de BCN a los que no tenemos la oportunidad de disfrutarlo más de lo que podemos. Desde Fuengirola, quiero dar mi enhorabuena a los artífices de la remodelación del blog y a las iniciativas para estar presentes en las redes sociales. Os linkaré para hacerme fan. Un abrazo y seguid por este caminino,

 • Redacció museu
  juny 2, 2009

  Muchas gracias Paco Luis. Esperamos que os gusten los contenidos del blog. Estamos abiertos a vuestras sugerencias, así que no dudéis en escribirnos para que podamos mejorar con vuestras aportaciones.

 • Sandra
  juny 17, 2009

  Me encanta el Museoo!

  Estuve hace unos meses y me enamoré!

  Enhorabuena por la iniciativa, os voy a seguir de cerca :))

 • Redacció museu
  juny 17, 2009

  Gracias Sandra 😀

  Esperamos que os guste y os haga sentiros a todos un poco más cerca de toda nuestra actividad en el Museo.

  Acuérdate también de participar en otras herramientas y redes que encontrarás los enlaces en el lateral 😉

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.


Captcha: *